“Seto köök põlvest põlve” viib toidupärandi maailma

Fotograaf: Rene Riisalu

Käesoleva aasta alguses valminud raamat “Seto Köök põlvest põlve, Meremäe kandist” hinnati käesoleva aasta novembri lõpus toimunud rahvusvahelisel kokaraamatute konkursi “Gourmand World Cookbook Awards“ eelvõistlusel Eesti parimaks kokaraamatuks. Võit tagab automaatse edasipääsu lõppkonkursile “The Best in the World” kategoorias “Best Culinary Travel Guide”. Konkursi tulemused saavad teatavaks Pariisis toimuva rahvusvahelise raamatumessi „Paris Cookbook Fair“ raames korraldataval auhindade galaõhtul 23.02.2013.

Võistlus maailma parima kokaraamatu tiitlile toimub kahes osas. Esmalt peab võistlev raamat kvalifitseeruma oma riigi võitjaks. Tulemused teatatakse jooksva aasta lõpul. Ainult iga riigi võitja kvalifitseerub maailma parima kokaraamatu lõppkonkursile, mis päädib järgneva aasta esimestel kuudel. Võistlusel on 47 kategooriat ning žürii otsustada on see, millises kategoorias raamat auhinnale võistleb.

“Gourmand World Cookbook Awards”, mis sai alguse aastal 1995, on ainuke kokaraamatute konkurss maailmas, mis toob kokku erinevate maade toidu- ja joogiraamatud nende originaalkeeltes. Seda konkurssi on nimetatud ka kokaraamatute olümpiaks. Võistluse üks tähtsaimaid eesmärke on olla rahu ja sõpruse sillaks erinevate kultuuride ja maade vahel. Perioodil 1995-2011 on võistlustel olnud esindatud 170 riigi kokaraamatud. 17 aasta jooksul on erinevates kategooriates välja jagatud ühtekokku 64 auhinda.

“Seto Köök põlvest põlve, Meremäe kandist”

Kujundus: Liina Esop-Kukk ja Erki Kukk

Kirjastaja: MTÜ Setomaa Tulevik

Raamatu idee realiseerimist toetas MTÜ Piiriveere Liider.

Laivi Mesikäpp ja Indrek Kivisalu

Share via
Copy link
Powered by Social Snap