Selgusid missioonipreemia 2012 kuus nominenti

Aadu Luukase SA nõukogu kuulutas täna välja kuus missioonipreemia rahalisele auhinnale esitatavat nominenti, kelleks on Tartu Narva Kolledži direktor Katri Raik, spordielu edendaja Igor Šinkevitš, peapiiskop Andres Põder, lasteportaalide looja Janika Leoste, kuulmispuudega laste heategevusorganisatsioon MTÜ EMERK Audiere ning põhikooliealistele lastele suunatud kristlik heategevusorganisatsioon MTÜ Lastekeskus Tähetorn.
Missioonipreemia laureaat, kes pälvib pool tunnustussummast ehk 32 000 eurot, selgub 6. detsembril US Art Gallerys toimuval pidulikul tseremoonial. Ülejäänud 32 000 eurot jagatakse võrdselt viie nominendi vahel.
„Missioonipreemia kandidaate laekus tänavu tavapärasest enam – häid ettepanekuid oli palju,” rääkis Aadu Luukase SA nõukogu esimees Indrek Luukas. „Eriti hea meel on mul selle üle, et aasta-aastalt esitatakse üha enam n-ö üllatajaid, kes ei ole avalikkuses veel nii tuntud, kuid kelle tegemiste kohta endalgi on huvi rohkem teada saada. Missioonipreemia eesmärk on leida üles sellised inimesed ja organisatsioonid, kes teevad asju missioonitundega ja ei oota selle eest otseselt kiitust, kuid konkursiga kaasnev avalikkuse tähelepanu aitab nende poolt tõstatatud ühiskonna valupunktidele paremini tähelepanu juhtida. Tänavune konkurss tõestas taas kord ilmekalt, et Eestis on palju missioonitundega inimesi, kes juhivad erinevaid projekte igapäevaselt üksi või siis meeskonnaga ja väärivad selle eest tunnustamist,” kinnitas Indrek Luukas.
Missioonipreemia nominentide valikul tegi otsuse Aadu Luukase Sihtasutuse nõukogu koosseisus: Indrek Luukas (nõukogu esimees), Sulev Loo ning Märt Vooglaid. Detsembri alguses otsustab nõukogu, kes nominentidest pälvib tänavuse laureaaditiitli.
Silvia Kübar

Share via
Copy link
Powered by Social Snap