Rakvere aukodanik Edith Kotka-Nyman tõi Rakverre Hele Lüüsi raamatud

Edith Kotka-Nyman, Toomas Varek

Neljapäeval käis Rakverel külas linna aukodanik pr Edith Kotka-Nyman, kes tõi kaasa 14 kastitäit eestikeelseid raamatuid, mis kuulusid kunagi Hele Lüüsile, ning Sigtuna sõprade kogutud humanitaarabi. Edith Kotka-Nyman rääkis, et pärast Hele Lüüsi surma arutati sõprusühingus, mida eestikeelsete raamatutega ette võtta. „Leidsin, et parim koht nende uueks eluks on sõprusühingu partner Rakvere, mis on tuntud tasuta raamatulaada poolest.”

Hele Lüüs oli oma kogus hoolega alles hoidnud nii väliseesti kirjanike kirjutatud kui Eestis välja antud teosed, samuti vanu postkaarte. Nii raamatud kui humanitaarabi pannakse ülisoodsalt müügile traditsioonilisele Rakvere-Sigtuna sõprusühingu poolt korraldatud laadal. Edith Kotka-Nyman kohtus Rakvere linnapea Toomas Varekiga, vesteldi sõprusühingu tuleviku ja kahe linna pikaajaliste sõprussuhete üle. Rakvere ja Sigtuna olid ühed esimesed, kes sõprussidemed lõid, ja need on püsinud tänaseni elujõulisena.

Linnapea Toomas Vareki sõnul oli kõne all pikaajaliste sõprussuhete jäädvustamine. „Rootsi sõbrad on kogunud ja saatnud Rakverre humanitaarabi, oleme vahetanud spetsialiste kogemuste saamiseks, teinud koostööd kultuuri-, spordi- ja noorsootöö ja teistes valdkondades. Kahe linna sõprust süvendavad pika aja jooksul tekkinud isiklikud kontaktid.” Viimati käis Rakvere delegatsioon Sigtunas oktoobris, Sigtuna sõpru on oodata Rakverre uuel aastal.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap