Rakvere Linna Algkool tähistas hingedepäeva varjuteatriga

Rakvere Linna Algkool pidas kooli sisehoovis neljapäeval, 8.novembril hingede aega ja saabuvat mardipäeva traditsioonilise varjuteatriga ehk valgusepeoga kesk sügavat sügist, seisab Linnavalitsuse pressiteates.

Sel aastal etendasid lasteaiaõpetajad Juhan Kunderi muinasjutu „Vaenelaps ja talutütar“, kus „vaene tütarlaps läks laupäeva õhtul sauna. Vihtles ja pesi vanakesi, mis eest talle mitukümmend korda aituma anti. Et ta nüüd teisi niipalju aitas, ei  saanud ta ise enne lavale minna, kui kõik saunalised läinud olid. Kui ta parajasti laval vihtles, kuulis ta korraga väljas sauna läve ees kilinat ja kõlinat, nagu oleksid mitu  saksa tõlda ukse ees peatanud. Tütarlaps pani ruttu särgi selga ja vaatas läbi ukseprao välja….“ algas lasteaiaõpetajate varjude- ja helidekeelne muinasjutuveste.

Et kõige pisematel pimeduse ning kasvõi kavala ja kurja muinasjututegelase Vanapagana ees liiga suurt hirmu peale ei tuleks, võis varjuteatrisse tulla koos perega.

Pärast etendust  läksid lapsed koos vanematega ümber lasteaia rongkäigule, igal lapsel käes oma valgus – enda meisterdatud latern.

„Alati on nii tore, kui nad kõik pärast oma laternatega mööda pimedaid
tänavaid kodude poole liiguvad,“ ütles kooli direktor Ene Nool.