Corelli Music tähistab isadepäeva kauni puhkpillimuusikaga

Kvintett Estica. Foto: Mait Jüriado

Agentuur Corelli Music korraldab isadepäeva puhul kaks kontserti, kus esineb noortest neidudest koosnev puhkpillikvintett Estica. Kontserdid toimuvad laupäeval, 10. novembril kell 17 Saka mõisa ballisaalis Ida-Virumaal sarjas „Mõisaromantika“ ning teisipäeval, 13. novembril kell 20 Tallinna Teletorni 21. korrusel Corelli Musicu sel sügisel alanud kontserdisarjas „Teletorni muusikasalong“.

Kontsertide kavas on eesti heliloojate Heino Elleri, Eino Tambergi, Cyrillus Kreegi, Villem Kapi, Mati Kuulbergi ja Lembit Veevo teosed puhkpillikvintetile, samuti muusika Edvard Griegilt, Wolfgang Amadeus Mozartilt, Ferenc Farkaselt ja Antonín Reichalt. „Estica pakub isadepäevaks särava ja naiselikult võluva muusikaelamuse eesti heliloomingust ja maailma muusikaklassika varamust,“ lausub agentuuri Corelli Music kunstiline juht Mail Sildos. „On eriline rõõm näha, et pärast paari aastakümmet vaikust, mil Eestis polegi ühtki professionaalset puhkpillikvintetti eksisteerinud, on need tüdrukud selle traditsiooni taas nii stiilselt ja kõrgel tasemel elule kutsunud. Estica muusikud on innukad ja sümpaatsed uue põlvkonna muusikud, kellele soovin kõrget lendu selle missiooni kandmisel.“

Puhkpillikvintett Estica on eesti noortest, enamasti välismaal pillimänguoskusi täiendanud muusikutest koosnev puhkpillikvintett, mille repertuaari keskmes on eesti heliloojate muusika. 1950.–1980. aastatel säranud legendaarne Jaan Tamme nimeline puhkpillikvintett inspireeris paljusid heliloojaid sellele koosseisule muusikat kirjutama. Seetõttu on eesti muusika puhkpillikvintettide poolest rikas. Puhkpillikvintett Estica eesmärk on jätkata Eestis puhkpillikvinteti traditsiooni ja tutvustada põnevat muusikat laiemale avalikkusele, tehes seda austuse ja missioonitundega, samas noorte ja naiselikena. Estica koosseisu kuuluvad Anna Kelder (flööt), Heli Ernits (oboe), Helena Tuuling (klarnet), Kadri-Ann Nuut (fagott) ja Meelika Mikson (metsasarv).

Sari “Mõisaromantika” pakub regionaalpoliitiliselt olulisena linnadest kaugel elavatele inimestele võimalust saada osa tipptasemel kontsertidest ka oma kodukohas. Saka mõis on täna üks Ida-Virumaa kaunimaid mõisaid, mille on endisest räämas piirivalvekordonist uuele elule äratanud hr Tõnis Kaasik. Kõrgel pankrannikul paiknevas mõisakompleksis tegutseb Saka Cliff Hotel & SPA.