Viru malev ja Põhjakeskus jahivad fotosid

Kaitseliidu Viru malev ja Rakvere Põhjakeskus jahivad tänasest kuni oktoobri lõpuni fotosid teemal “Paps ja laps”, et väärtustada isadepäeva eel isa rolli ning koguda ja säilitada väärtuslikku pildimaterjali.

“Fotojaht tulenes meie soovist isadepäeva eel väärtustada isasid, kes on lapse elus väga erilised ja kelle kanda on peres tähtis roll. Kiires elurütmis on oluline väärtustada aega, mida pühendatakse oma lapsele ja perekonnale,” sõnas Kaitseliidu Viru maleva teavituspealik Kristel Kitsing. “Kindlasti on inimestel kodus fotosid, mis jutustavad meile loo. Kutsun üles inimesi saatma pilte, mis esindavad puhast ja siirast emotsiooni, mida isad oma laste vastu tunnevad.”

Fotojahil võivad osaleda kõik, kes tunnevad, et isa ja laps väärivad jäädvustamist. Iga autor tohib konkursile esitada kokku kuni kolm fotot. Pilte võib fotojahile esitada ainult autor ise. Konkursile ei või esitada töid, mis on osalenud teistel fotokonkurssidel.

Võistlusfoto peab olema hea kvaliteediga, et seda oleks võimalik vähemalt A4 formaadis välja trükkida (resolutsioon soovitavalt min 180 dpi, suurus 2048×1536 pikslit). Pilt ei tohi olla digitaalselt töödeldud, va minimaalne kontrastsuse, heleduse ja värvikorrektsioon ning teravustamine. Lubatud on pildi vähene lõikamine. Piltidel ei ole lubatud elementide kustutamine või asendamine. Pilt ei tohi olla mitmest pildist kokku pandud. Ei tohi esitada ka digitaalselt kokku kleebitud panoraame. Filmile pildistatud või lõigatud panoraamid on lubatud.

Pilte saab konkursile esitada alates 10. oktoobrist kuni 31. oktoobrini 2012, saates need meiliaadressile press(ät)virumalev.ee. Fotod tuleb varustada autori nime ja kontaktandmetega ning pealkirjaga.

Saadetud töödest valib žürii välja parimad fotod, mille autoreid premeeritakse. Auhinnakategooriasse kuuluvad I-III koht, publiku preemia. Eripreemiad annab välja Maanteameti Ida regioon parima liiklusohutust kajastava foto eest ja Kaitseliidu Viru malev kõige isamaalisemat issit kajastava pildi eest. Fotojahi “Paps ja laps” Facebooki lehele laetakse üles kõik konkursile saadetud fotod ning iga pildi juures saab anda omapoolse hinnangu. Enim “Meeldib” klikke saanud foto osutub publiku lemmikuks.

Fotojahile esitatud fotode puhul hinnatakse väljendusrikkust ja emotsionaalsust, kunstilist taset ning headest pildistamise tavadest kinni pidamist. Komisjonil on õigus konkursilt eemaldada tööd, mis ei haaku konkursi teemaga, kus ei ole märgitud korrektsed osaleja andmed, kus osaleja on esitanud valeandmeid või kus avalikul hääletamisel on kasutatud ebaausaid võtteid.

Konkursi võitjate ja eripreemiaid pälvinute väljakuulutamine ning auhindade üleandmine toimub 11. novembril Rakvere Põhjakeskuses toimuval isadepäeval.