Seiklusmängu jäänud kolme paari ülesvõtted ootavad hääli

Kuni neljapäeva südaööni ootavad hääli Puhka Eestis Facebooki lehel videoblogi „Eile nägin ma Eestimaad” osalejate videod, mis kajastavad blogijate eelmise nädalavahetuse puhkust Eestimaa mõisates ja lossides.

Puhkamas käisid Mariliis ja Sigrid Põlvamaalt, Kairi ja Rauno Tallinnast ning Maren ja Mihkel Viimsist. Videoid saab näha ja hääli anda siin.

Veidi enam kui kahe nädala eest alanud seiklusmängu videoid on youtube.com „Eile nägin ma Eestimaad“ kanalis tänaseks vaadatud ligi 11 000 korda.

„Senised iganädalased võitjad on alati kogunud umbes nelisada häält ja loodame, et finaali lähenedes kasvab hääletajate hulk veelgi,” kommenteeris mängu korraldaja Regina Soop Alfa-Omega Communicationsist. „Tegemist on vahvate seiklejatega, kellel on lisaks reisitahtele üllatavalt head videomonteerimisoskused, mistõttu on loodud ülesvõtted väga kaasahaaravad. Loodetavasti innustavad blogid nii mõndagi inimest oma sügisest puhkust just Eestis veetma,” lisas Soop.

Möödunud nädalavahetuse teemaks olid mõisa- ja lossipuhkus. Lahemaa rahvuspargi mõisaid – Palmset, Sagadit ja Vihulat – avastamas käinud Kairile ja Raunole jäi lisaks uhketele hoonetele sellest nädalavahetusest eriliselt meelde ka Käsmu rand. Kairi sõnul võiks ta hea meelega sinna ka mõne aja pärast elama kolida. „Hea ja rahulik koht, kus mõnusalt sõprade ja pere seltsis aega veeta,” lisas ta. 

Maren ja Mihkel külastasid läinud nädalavahetusel Lõuna-Eesti losse ja Luke mõisa. Esimeseks selliseks oli Taagepera Loss, mis nende sõnul ei saa küll kedagi külmaks jätta. Lisaks käisid Maren ja Mihkel ka Cantervilla Lossis kummitustega tutvust tegemas ning Luke mõisapargis pühapäevahommikusel jalutuskäigul.

Põlvamaalt pärit Mariliis ja Sigridi tee viis nad aga äsja avatud suursugusesse ja uhkesse Kõue mõisa. Lisaks käidi ringkäigul Olustvere mõisas, kus heideti teejuhi abil pilk keraamika- ja klaasikojale, lina- ja lapikojale ning leivakojale. Pühapäeval külastasid tüdrukud Eivere mõisa.

Kõik kolm paari pidid nähtust-kogetust tegema videoblogi sissekande, mis on hääletamiseks välja pandud Puhka Eestis Facebooki lehele. Parima poolt saab oma hääle anda kuni neljapäeva, 11. oktoobri, südaööni. Kaks enam hääli saanud videot jätkavad „võistupuhkamist” järgmisel nädalavahetusel Eestimaa suurematel saartel ning peavad viimaseks hääletuseks postitama oma video kogetust-nähtust juba järgmisel teisipäeval.

Seikluslik sügisene rännak mööda Eestimaad algas viiel võistluspaaril 21. septembril 2012. Viiest mängu alustanud paarist langeb igal nädalal välja võistkond, kes on saanud Facebooki keskkonnas fännidelt kõige vähem hääli. Reisimängu võidab tiim, kes suudab neli nädalat mängus püsida ning kelle video kogub viimasel hääletusel kõige enam „Meeldib“-klikke. Videoblogi mängu võitjapaari ootab peaauhinnana eksklusiivne puhkusepakett Sibulateelt väärtusega 300 eurot.

Videoblogi „Eile nägin ma Eestimaad“ tegemisi saab jälgida alates septembrist, liitudes Puhka Eesti Facebooki fännilehega http://www.facebook.com/puhkaeestis. Mängu korraldab EASi turismiarenduskeskus koostöös Alfa-Omega Communications OÜga. „Eile nägin ma Eestimaad“ videoblogi toimub teist aastat järjest, eelmisel aastal seiklesid paarid Eestimaal suvel.