Tänasest saab Eesti Energiaga sõlmida avatud turu elektrilepinguid

Tänasest on igal elektrikliendil võimalik sõlmida Eesti Energiaga avatud turu elektrileping. Eesti Energia pakub klientidele kolme elektripaketti, mis kannavad nimesid Kindel, Kombineeritud ja Muutuv. Elektrilepingu sõlmimisel soovitab ettevõte eelistada e-teenindust.

Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink sõnas, et nii uute pakettide väljatöötamisel kui e-teeninduse arendamisel peeti silmas seda, et eestimaalased ostavad elektrit avatud turult esmakordselt. „Läbiv märksõna, millest pakettide koostamisel lähtusime, oli lihtsus. Oleme lähtunud oma senisest avatud turu kogemusest kolmes Balti riigis, samuti tutvunud Põhjamaade elektritarbijate eelistustega, kus enamasti sõlmitakse aastaseid kokkulepitud hinnaga lepinguid,“ sõnas Rink.
„Arvestades eestimaalaste internetilembust, panustame enim just elektrilepingute sõlmimisele e-teeninduses, kus suudame nüüdsest üheaegselt teenindada pea kaks korda rohkem kliente kui varem. Usume, et meie e-teenindus on lihtsaim viis elektrilepingu sõlmimiseks,“ rääkis Rink ligi poolteist aastat väldanud põhjalikest ettevalmistustöödest.

Avatud elektriturul tuleb igal kliendil otsustada, kas eelistada elektrimüüjat ja sõlmida leping või jääda riigi poolt välja töötatud üldteenusele. Otsustamist soovitab Margus Rink alustada küsimusest: „Kas elekter on minu igakuises eelarves olulise tähtsusega kulu?“. “Kui vastus sellele küsimusele on „Jah“, tasub kliendil elektrileping sõlmida,” sõnas Rink.

Eesti Energia e-teeninduses (www.energia.ee) saavad lepinguid sõlmida nii Elektrilevi, Imatra, VKG aga ka teiste võrguettevõtjate kliendid. Lisaks e-teenindusele saab elektrilepinguid sõlmida Eesti Energia klienditelefonil 1545, Eesti Energia teenindusbüroodes ning Eesti Posti postkontorites üle Eesti.

Avatud turul saavad elektrilepingu sõlmida kliendid, kelle nimel on kehtiv võrguleping. Ühtlasi saab võrgulepingu omanik tänasest Eesti Energia e-teeninduses vormistada volitusi elektrilepingu sõlmimiseks. Kui võrguleping on korteriühistu või haldusfirma nimel, saab elektrilepingu sõlmida korteriühistu või haldusfirma, mitte aga elektritarbija.