Foorum suurendas Viljandimaa meeste
teadlikkust iseendast

Dr. Kristo Ausmees (vasakul) ja Viljandi maavanem Lembit
Kruuse arutlevad, milliseid meetodeid kasutades oleks võimalik veelgi
paremini tervist edendavate sõnumitega meesteni jõuda. Foto: Viljandi maavalitsus

Eile, 21. septembril toimunud II Viljandimaa tervisefoorum näitas, et maakond hoolib oma nii noortest kui ka juba vanematest meestest. Mehed ise kinnitasid omakorda, et nende elukäik läheb neile endile aina enam korda.

Dr. Kristo Ausmees, kes oli kogu päeva üks peaesinejatest, rõhutas, et rasketest aegadest aitab iga meest alati üle kapitali kogumine. “Eelkõige vaimse, sotsiaalse ja füüsilise kapitali kogumine,” täpsustas Ausmees.

Viljandi maavanem Lembit Kruuse sõnul püsib alati vajadus rääkida põhjustest ja tagajärgedest. “Olemata terve, ei saa olla ka edukas,” rääkis Kruuse noortele meestele innustuseks. Vanemate meeste poole pöördudes tuletas Kruuse meelde, et vaid mehed ise saavad kõrge teadlikkusega iseendast oma elukvaliteeti hoida.

Tervisefoorumi hommikupoolik oli pühendatud noormeestele vanuses 15-19 , neid kogunes spordihoonesse 380. Pärastlõunasel vanematele meestele suunatud foorumil oli osalejaid 40. Mõlematel sündmustel arutlesid meestega tuntud Eesti mehed: Ain-Alar
Juhanson, Contra, Lembitu Kuuse, dr. Peeter Laasik, dr. Martin Kivi jt.