Maanteemuuseumis tuleb vanavanemate päeval suurejooneline Volgade paraad

Foto:Volga klubi

Sel laupäeval, 8. septembril tähistab Eesti Maanteemuuseum vanavanemate päeva suurejoonelise Volgade paraadiga. “Oleme tänavu sidunud vanavanemate päeva Gorki autotehase rajamise 80. aastapäevaga ning päeva põhiteemaks on tehase lipulaev Volga,” rääkis muuseumi programmijuht Riinu Räim, kelle sõnul kutsub muuseum üles kõiki Volgade omanikke sõidukiga paraadile tulema.

Paraadil osalejatel palub muuseum end eelnevalt registreerida tel 518 6684 (Riinu) või e-post riinu.raim@mnt.ee. Osalejatel on ka üritusele ja muuseumisse tasuta sissepääs.
Kell 12 algaval vanavanemate päeval leiavad äratundmis- kui ka avastamisrõõmu nii suured kui väikesed külastajad ning kohal on Volga klubi esindus. Üritusele pääseb muuseumipiletiga, päeva juhib Kristo Toots.
Programmijuht Riinu Räim rääkis, et muuseumi sooviks on ühendada sel päeval erinevaid põlvkondi. “Tegelikult on ju põnev näha, kuidas vaatab välismaise tehnikaga üles kasvanud põlvkond vanaisade unistuste autot, mida Volga kahtlemata omal ajal oli,” selgitas Räim. “Küllap kujutasid tuhanded põnnidki aastakümneid tagasi põrandal puust autosid põristades end just volgajuhtidena – tänapäeval, kui lastele tundub loomulikuna mängida iPadiga 3D keskkonnas automänge, liigume korraks tagasi isade ja vanaisade lapsepõlve, unistuste ja puust mänguasjade keskele,” sõnas Räim
Külastajatele toimuvad tasuta muuseumiekskursioonid, mille käigus uuritakse lähemalt ka Gorki autotehase toodangut. Kohal on Liivima parim patsipunuja ning rahvast rõõmustab uue põlvkonna lõõtsmoonik. Valkla kõrtsi ees peetakse puutöölaata ning õpitubades saab iga külastaja käe saepuruseks teha. Vigursaagijad näitavad esmaklassilisi oskusi sae käsitsemisel ning valmistavad külastajate silme all unistuste auto.
Volgaomanikele toimuvad põnevad võistlused ja detailikonkurss: külastajad valivad kohaletulnud Volgade hulgast kõige ebavolgalikuma detaili – omapärase tuuningu, mis originaalis Volga juurde ei kuulunud; olgu selleks siis roolile punutud kate, merevaigust käigukanginupp või muu omanäoline lisandus.
Põlvast väljub vanavanemate päeval eribuss – Eesti vanim sõidukorras autobuss Saurer aastast 1942. Bussis koha tagamiseks on vajalik eelregistreerimine, edasi-tagasi sõidu hind on 1€. Väljumine kell 11.30 Edu keskuse parklast, tagasi Põlvasse stardib buss kell 15.30.
Volga paraadist osavõtjatele on muuseumisse sissepääs tasuta. Külastajad saavad üritusele muuseumipiletiga.
Eesti Maanteemuuseum asub Põlvamaal, kunagise Tartu-Võru postitee ääres, endises Varbuse hobupostijaamas. Eesti Maanteemuuseum on Eesti maanteede ajalugu kajastava materjali kogumise, uurimise ning üldsusele vahendamise keskus nii teaduslikel, hariduslikel kui ka meelelahutuslikel eesmärkidel. Eesti Maanteemuuseumi asutaja on Eesti Maanteeamet.