SEB Tartu rattamaraton toob profiratturid Eestisse

14. Tartu rattamaraton. Foto: Ardo Säks

Juba järgmisel pühapäeval, 16. septembril toimub SEB 15. Tartu Rattamaraton, mis toob tuhanded rattasõbrad Lõuna-Eestisse nautima aasta suurimat maastikurattasündmust ning sellel aastal tulevad lisaks tuhandetele rahvasportlastele Eestist ja välismaalt osalema ka profiratturid Itaaliast.

Põnevaks teeb ratturite osalemise asjaolu, et itaallane Cheula Gian Paolo (Team Torrevilla Sthill Ktm Bike) krooniti 2011. aastal Utah’i rattatuuril kõige agressiivsemaks meheks rajal, seega on alust arvata, et ka Tartu Rattamaratonil näitab mees klassi ning sõidab just kõrgeimate positsioonide eest. Seekord ei ole oma võitu kaitsmas Tanel Kangert, kes osaleb Astana meeskonna koosseisus maailma meistrivõistlustel meeskondlikus eraldistardis, samal põhjusel jääb eemale ka Rein Taaramäe, kes algselt plaanis Tartu Rattamaratonile osalema tulla.

„Kui varasemalt tuli nii mõnigi tipprattur Eestisse Tartu Rattamaratonile enne MM-i jalga proovima, siis selleaastane UCI programmimuudatus seoses meeste meeskondlike maailmameistrivõistlustega eraldistardist langes kahjuks täpselt samale päevale, kui toimub SEB Tartu Rattamaraton, mistõttu on Eesti tippratturid rattamaratoni ajal Eestist eemal,“ sõnas võistluste direktor
Indrek Kelk ning lisas: „See aga omakorda tähendab seda, et tugevamatel harrastajatel on sellel aastal reaalne võimalus võistelda poodiumikohtade eest!“

Soodusregistreerimine SEB 15. Tartu Rattamaratonile kestab selle reedeni, 7. septembrini. Kuni reedeni arvestatakse stardikohtade määramisel ka varasema kahe aasta SEB Tartu Rattamaratonide tulemusi.  Tänase seisuga on SEB 15. Tartu Rattamaratonile tulemas 4487 inimest, kellest üle 450 inimese on pärit välisriikidest.

Lisainfo: www.tartumaraton.ee