Kunstnik Evi Tihmetsa juubelinäituse “Graafika, mu arm II” avamine

Evi Tihemetsa näitus “Graafika, mu arm II” avamine toimub Rahvusraamatukogu peanäitusesaalis ja fuajeegaleriis 5. septembril kell 16. Fenomenaalse loomejõu ja töötahtega kunstnik Evi Tihemets, mullune Rahvusraamatukogu Wiiralti preemia laureaat, tähistas 21. augustil oma 80. sünnipäeva. Rahvusraamatukogu näitusele on kunstnik valinud umbes 30 tööd aastaist 2000-2012, millest paljusid pole ta seni eksponeerinud.

Kunstnik on alati rõhutanud looduse kui inspiratsiooniallika tähtsat osa oma loomingus. Üks tema meelismotiive on päike, millele on pühendatud ka mõned varasematest litodest kokku seatud suured tööd (“Hommikune päike”, “Õhtune päike”, 2000). Talle meeldib suurvorm graafikas, mida esindavad ka tänavused lehed “Öine vihm” ja “Ristide vägi” (söövitus, kuivnõel).

Evi Tihemets 80. juubeli puhul oli juulis-augustis Kunstihoone galeriis näitus “Graafika, mu arm I”, mis koostatud põhiliselt 1990.-2000. aastate näitustel esitatud suurematesse sarjadesse kuuluvaist töödest. 30. augustini sai Jaani kiriku lõunasaalis näha tema gravüüre ning joonistusi.

Kunstiteadlane Mai Levin on Evi Tihemetsa kohta öelnud, et ta on “graafik, kes arendab oma kaugelt üle poolsajandi kestnud loomingut läbivaid liine, reageerides muutustele ümbritsevas maailmas ja kunstis, otsides uusi võimalusi eneseväljenduseks ja lastes end kaasa kiskuda artistlikust mängulustist.”

Rohkem infot:

Lea Hein, RRi näituste osakonna juhataja asetäitja, tel. 630 7148, Lea.Hein@nlib.ee
Annika Koppel, RRi avalike suhete osakonna juhataja, tel. 630 7260, Annika.Koppel@nlib.ee