Raplamaa parimatele ettevõtjatele jagati tunnustust

Pildil vasakult Kristiina Raudnagel, Siret Elmi, Piret Minn, Tiina Valk, Tiit Leier, Hetti Kask, Sulev Seimann

Päikseliselt soe ja hurmav õhtupoolik, imekaunis Kehtna mõisaesine, külaliste ootel tervitusjoogid, hõrgud suupisted, kõrvupaitav mahe muusika ja väärikas ettevõtjate ning nende saatjate seltskond – just nii võib kirjeldada 14. augustil toimunud Raplamaa Parimate Ettevõtjate tänuõhtut, mis tänavu toimus juba 15. korda. Märkimisväärne on, et just 15 aastat tagasi, kui leidis aset esimene ettevõtjate tunnustamine, toimus see samuti Kehtnas.

Rapla Maavalitsus ja Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus koostöös Rapla Talupidajate Liidu, Raplamaa Omavalitsuste Liidu, Märjamaa Ettevõtjate Piirkondliku Ühenduse, Rapla Ettevõtjate Ühingu, ühinguga Ettevõtlikud Naised Raplamaal ning turismiettevõtjate ühendusega Raplamaa Turism tunnustasid parimaid ettevõtjaid kuues kategoorias. Komisjoni pingelise töö tulemusel valiti 51 esitatu seast välja oma kategooriate võitjad:

  • Äritegu 2011- Salutaguse Pärmitehas AS, Tiina Valk
  • Ettevõtja Sõber 2011- Eesti Töötukassa Raplamaa Osakond, Hetti Kask
  • Töötaja Sõber 2011- Akzo Nobel Baltics AS, Piret Minn
  • Väike ja Tubli 2011- Juurima Tall OÜ, Kristiina Raudnagel
  • Tubli Talu 2011- Tika talu, Sulev Seimann
  • Uustulnuk 2011- Minna Sahver OÜ, Siret Elmi

Kandidaate said etteantud aja jooksul esitada kõik asutused, ettevõtted, kodanikeühendused ja eraisikud.

Parimad selgitas välja maavanema poolt kokku kutsutud komisjon, kuhu käesoleval aastal kuulusid:
Aare Lenk EMTA, Lääne maksukeskuse Rapla kontori juhataja
Ülo Olm Rapla Ettevõtjate Ühing, juhatuse esimees
Eve Valma Swedbank, Rapla kontori juhataja
Anneli Pärna Ettevõtlikud Naised Raplamaal, juhatuse liige
Üllar Aruksaar Märjamaa Ettevõtjate Piirkondlik Ühendus, juhatuse esimees
Tõnis Tõnisson Raplamaa Sõnumid, tegevtoimetaja
Janek Kadarik SA Raplamaa Arendus-ja Ettevõtluskeskus, juhataja
Reelika Rohuste SEB Pank, kliendihaldur
Marje Schmidt MTÜ Raplamaa Turism, juhatuse liige

Lisaks tänukirjale ja lillebuketile autasustati kõiki võitjaid efektse Järvakandi Klaasistuudios õunapuu paku sisse puhutud klaasist pudeliga, mida andsid üle eelmise aasta võitjad. Samuti avaldasid tunnustust võitjatele ka omavalitsuste esindajad.

Ettevõtjate tunnustamisel püüavad korraldajad täita üsna mitut eesmärki: tänada ettevõtjaid nende tubli panuse eest, märgata uusi alustavaid (huvitava äriidee või lähenemisega) ettevõtjaid ja läbi tublide ettevõtjate esiletõstmise juhtida ühiskonna tähelepanu sellele, kui oluline on tööandja roll ühiskonnas. Seega kuulub tänu kõikidele tublidele ettevõtjatele, kel jätkub jaksu oma ettevõtte arendamiseks ja töötajate hoidmiseks.

Tundub, et ilmataadi kaasabil õnnestus ettevõtjate tänuõhtu suurepäraselt ja kutsutud jäid rahule. Lisaks pidulikule tunnustamise tseremooniale pakkusid muusikalist elamust ansambel Džentelmenid Karl Tamme eestvedamisel, suupistete ja joogilaua eest hoolitses Eesti kokandusmaastikul tuntud ja hinnatud Ööbiku Gastronoomiatalu peakokk ja peremees Ants Uustalu ning perenaine Kertu Lukas. Olgu öeldud, et Ööbiku talu asub Raplamaal, Kaiu vallas Kuimetsa külas.

Suur tänu kõikidele koostööpartneritele abi eest Raplamaa ettevõtjate tänuõhtu korraldamisel – eriline tänu Siim Sillaveele Kehtna Manor OÜ-st, Kehtna Vallavalitsusele, Külalistemajale Varjula, Kehtna klubile, Raplamaa Perenaiste Seltsile Pauliine ja Heik Pastile.
Edukaid ettevõtmisi kõikidele ettevõtlikele kodanikele ning rõõmsate kohtumisteni Raplamaa Parimate Ettevõtjate 2012 tunnustamisel!

Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus