SEB 6. Tartu Rulluisumaratoni lastesõitudel särasid kõige väiksemad

Maratoni lastesõidud. Foto: Ardo Säks

Eile juba kuuendat aastat järjest toimunud SEB Tartu Rulluisumaratoni lastesõidud pakkusid rõõmsaid elamusi enam kui 300-le lapsele ning andsid võimaluse rajal särada just kõige pisematel rulluisutajatel.

Enne sõitu oli 8-aastane Eliise ootusärevuses: “Kui lähen rajale, siis mõtlen, et võiks tulla hästi välja. Ja täna sõitma minnes mõtlen ma, et ma ei kukuks mitte ühtegi korda maha!”. Sama vana Greete-Lisette kutsub kõiki lapsi Klubi Tartu Maraton üritustest osa võtma: “Tegelikult on see väga lahe, kõik saavad medali ja kingitused!”

SEB 6. Tartu Rulluisumaratoni võistluste direktor Kunnar Karu sõnul on rulluisumaratoni lastesõidud pakkunud lastele alati toredat elamust. „On hea meel, et nii põnev ala nagu rulluisutamine kogub ka laste seas populaarust. Kuna paljud lapsed on väga hästi sõitma õppinud, siis järgmisel aastal püüame leida ka väiksematele rulluisutajatele pikema hea asfaldiga ringi, et nad ei peaks enam mitu korda sama ringi sõitma ning et ka lastele oleks iga kilomeeter rajal ainulaadne,“ sõnas Karu.

Laste jaoks oli päev täis lõbusaid hetki. Iga finišeerinud laps sai kingituseks medali, diplomi ja kingikoti. Lisaks loositi välja auhindu SEB 6. Tartu Rulluisumaratoni partneritelt ja lastele esinesid kavaga Fox rull-iluuisuklubi tüdrukud. Kokku osales esialgsetel andmetel lastesõitudel 310 last, neist 98 TILLUsõidul (500 m) ja 212 MINImaratonil (3 km).

Täna, 12. augustil toimuvad kell 10.00 lastesõidud ka Jõgeval. Kell 11.00 stardivad Jõgevalt SEB 6. Tartu Rulluisumaratoni 48 kilomeetri pikkuse distantsi sõitjad ning kell 13.00 lähevad Tabiverest rajale 19 km distantsi valinud rulluisutajad.

Lisainfo: www.tartumaraton.ee