Sotsiaalministeerium otsib lasteraamatu jaoks illustraatorit

Sotsiaalministeerium kuulutab välja konkursi lasteraamatu illustraatori leidmiseks. Lasteraamat põhineb Laste ja perede arengukaval 2012-2020 ning selle eesmärgiks on tutvustada antud dokumenti lastele ja peredele.
Raamatus kajastavateks teemadeks on laste omavahelised suhted, suhted vanematega ja põlvkondade vahelised suhted, erinevad peremudelid, laste õigused, igapäevastele probleemidele lahenduste leidmine ning töö ja pereelu ühildamine. Vormi poolest on iga peatükk omaette lugu, kus käsitletakse mõnd mõistet, probleemi, olukorda, mis tutvustab ja lähendab arengukava väärtuseid lugejaga. Peatükid on omavahel seotud peategelaste kaudu, kelleks on 7-10 aastased lapsed. Konkursi võitjaga sõlmitakse töövõtuleping, millega tellitakse järgmised 6-9 illustratsiooni, mis vastaksid vormilt konkursil esitatule, kannaksid edasi Laste ja perede arengukava väärtusi ning oleksid sobilikud ja arusaadavad nii lastele kui ka lapsevanematele.

Konkursil osalemiseks palume saata üks illustratsioon alloleva tekstikatkendi juurde koos hinnapakkumisega kõigile illustratsioonidele hiljemalt 01.09.2012.a. aadressil ann.lind@sm.ee või posti teel aadressile Gonsiori 29, Tallinn,15027. Lisainfo telefonil 626 9179.

Tekstikatkend:

Eelmisel kolmapäeval oli hästi ilus talveilm.

„Kas sa tahad uuesti kooli juurde jalutada?“ küsis Hannes, kui ma peale tunde koju jõudsin.

Juba jooksis Emma mulle vastu ja hüüdis oma keeles: „Däää! Däää!“

See tähendas vist ka, et tule kaasa!

Ma olin küll natuke väsinud, aga et ma ei viitsinud kohe õppima hakata, siis otsustasin nendega kaasa minna.

Panime Emma õues kärusse ja hakkasime minema. Hannes torkas talle luti ka suhu. Ta arvas, et Emma võiks magama jääda. Esialgu Emmal endal sellist plaani ei olnud. Ta istus rõõmsalt oma kärus ja vehkis kätega.