Kuressaare 16. merepäevad algavad juba ülehomme

Möödunud nädalal avatud ja nädalapäevad vältav Saaremaa merenädal tipneb sel reedel ja laupäeval, 3.-4. augustil Raiekivi säärel toimuvate Kuressaare 16. merepäevadega. Kaks päeva kestev merepidu pakub publikule rikkalikku programmi ja tegevust kogu perele.

Traditsooniliselt saabub merepäevadeks Roomassaarde Kuressaare vapilaev EML Admiral Cowan, mis sildub sadamas reede hommikul kell 9. Lisaks vapilaevale on Roomassaare sadamasse oodata ka piirivalvelaeva PVL-112 Valve ja misjonilaeva Jenny Kruse. Raiekivi säärel on aga huvilistele avatud juba eelmistest merepäevadest tuttav karavell Libava ning esmakordselt Kuressaarde seilav kaljas Hoppet. Loomulikult on kohal Saaremaa oma väikelaevaehitajate alused. Merepäevadele tulevate laevadega saab selgi korral lõbusat meresõitu teha, telefonikontaktid leiab selleks merepäevade kodulehelt www.merepaevad.ee.

Merepäevade alal on tänavu rannarahva muuseumi töötoad, kus muuhulgas saab meisterdada mänguasju, paate ja õngi. Avatud on lasteala ning antiigi- ja vanavara Haakriku laat, valmistada saab ka päris logiraamatut. Põhjala toidu revolutsiooni raames valmistab erinevaid kalaroogi Eesti tippkokk Dimitri Demjanov ning osaleda saab jällegi meremälukal.

Eriilmeline on tänavustel merepäevadel muusikaprogramm. Merepäevade avatseremoonial reede õhtul kell 19 esineb rahvusooper Estonia solist Väino Puura, Tallinna ülikooli meeskoor ja Estonia Marine Brass. Jazzialal titeranna kohvikus astub publiku ette esimesel õhtul TÜ Viljandi kultuuriakadeemia kvintetti The 251s ning Eesti ja Fääri muusikud ühisprojektiga Faroeesti. Laupäeval astub üles aga kontrabassist Peedu Kass ning Kuressaare oma noored muusikud Britta Virves, Maria Väli ja Pille-Rite Rei. Peatelgis astub reede õhtul üles Tanel Padar & The Sun, SÜGi noormeeste bänd The Natives ja DJ Hannes Kalamäe. Laupäeval seevastu on laval Gerli Padar & The Moon.

Rohkem infot Kuressaare XV merepäevadest leiab merepäevade kodulehelt merepaevad.ee.

Silver Saluri