Surfilaagri korraldaja: Publik on roheliselt korraldatud festivalideks valmis!

Surfilaagri tops. Foto: Liis Härmson

Eelmisel nädalal toimunud Eesti surfielu suurfestival Battery Surfilaager 2012 tõi Roosta Puhkekülasse enam kui 2000 külastajat. Esmakordselt Eestis oli üritus korraldatud rohelisi põhimõtteid järgides. Selleaastase Surfilaagri peamine fookus oli roheline mõtteviis. “Surf on looduslähedane ala ning võib öelda, et loodust säästev mõtlemine on kooskõlas surfarite üldiste põhimõtetega,” valgustas Battery Surfilaager 2012 peakorraldaja Kristel Vettik ettevõtmise tagamaid.

Organiseeritud oli prügi kogumine, sorteerimine, ümbertöötlemisele suunamine ning esmakordselt tutvustati pandi vastu vahetatavat festivalitopsi. “Laagri territooriumil oli 36 prügi sorteerimise punkti ning ärgitasime külastajaid tekkivat prügi õigetesse konteineritesse panema. Samuti sorteerisid jäätmeid kõik üritusel osalevad kaubitsejad. Eesti Pandipakendi esindajad aga tutvustasid laagrilistele põnevaid tooteid, mida jäätmetest valmistada saab ning Keskkonnamet tutvustas ökoloogilise jalajälje vähendamise võimalusi” rääkis peakorraldaja Kristel Vettik.

Ühekordsed jooginõud olid üritusel keelatud. “Külastajad võtsid topsi idee väga hästi vastu ning 1-eurone pant tagas, et tops omaniku juures püsis. Kui ka keegi oma topsi maha unustas, viisid lapsed selle rõõmsalt müügipunkti tagasi,” lisas Vettik.

Ettevõtmise eesmärk oli vähendada prügi kogust territooriumil kolmandiku võrra. “Tulemusega võib väga rahul olla, sest prügi tekkis julgelt öeldes lausa poole vähem. Samuti oli laagris üsna hea kord ning alkoholi tarbiti mõistlikult. Arvame, et eestlased on loodust säästvale mõtteviisile avatud ja loodame sarnast mõtteviisi ka edaspidi teiste suurürituste korralduses näha. Kindlasti on sellest ettevõtmisest ka meil palju õppida ja edaspidi suudame ka seekord ettenägematud probleemid korvata,” lõpetas Vettik.

Battery Surfilaager 2012 on iga-aastane surfispordi tippsündmus, mis toob viieks päevaks kokku algajad ja kogenud surfisõbrad üle Eesti. Lisaks surfile on korraldatud laialdane meelelahutusprogramm kogu perele: kontserdid, töötoad, loengud, seltskondlikud võistlused jpm.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap