Sännas tuleb taas väärtfilmiõhtu

20. juulil kell 21 on taas väärfilmiõhtu Sänna kultuurimõisas. Sel korral näidatakse filmi “Müramuusika” Rootsist. Filmi juhatab sisse Hendrik Noor ning üllatusesineja(d) skandaalsest ja menukast ansamblist “Winny Puhh”. Filmi vaatamine on tasuta.

Filmi tutvustus: Ehk osad mäletavad nelja aasta eest Youtube’is ilma teinud ja nüüdseks umbes seitse miljonit vaatajat kogunud lühifilmi “Üks korter ja kuus trummarit” (http://www.youtube.com/watch?v=sVPVbc8LgP4).
Filmi, mis kasutas edukalt Roy Anderssoni stiilis kuiva huumorit, et rääkida lugu kuuest trummarist, kes avangard-geriljadena vallutavad oma trummidega ühe ridamaja korteri. Selle aasta üks Skandinaavia paremaid filme “Müramuusika” samadelt autoritelt laiendab algse idee täispikaks filmiks, kus iseennast mängivad kuus trummarit, kes astuvad vastu halbade helide ja klassikalise muusika igapäevasele terrorile ühe Rootsi linnas, luues enese neljaosalise “linnasümfoonia”, mis keerab kõik täiesti pea peale. Iseenesest on juba vana nipp panna muusikat kokku olmehelidest, aga “Müramuusika” saab sellega suurepäraselt hakkama.

Ühe trummari Magnus Börjesoni sõnul on kõik helid ja lood filmis tehtud täpselt nende vahenditega, mida filmis näha. Uskumatu, aga tõsi. Magnus on muude bändide hulgas ka The Cardigansi kunagine trummar, kes koos selle Rootsi pop-bändiga mängis Eesti ajaloo ühel kõige imelikumal kontserdil – Urmas Sõõrumaa kinnisel juubelil Tallinna Linnahallis. Film räägib oma loo kerges ja vaimukas toonis, taustaks suurepärased olme-hitid. Meelelahutus, aga mitte ainult!
Vaatajaile on hea tuju garanteeritud.

Toetab Euroopa Komisjon, Riigikantselei ja Võru Maavalitsus.