Etendus “Igavene rändur” Suurel Munamäel

“IGAVENE RÄNDUR”

Ilus pühapäevane päev Kulla Jaagu talus. Sõjaväest saabuvat perepoeg Reedikut on ootamas kogu talurahvas. Käreda loomuga ema Lisbet, murelik isa Jaak, õeraasuke linnapreili Doora koos kavaler Robertiga, vigureid täis ja kõrvuni sulaspoissi armunud pere pesamuna – noorem õde Liisi, muhe vanamemm ja pilli-naistemees, sulane parimais aastais-Sass koos talle silmi tegevate teenijatüdrukutega. Külla on tulnud ka lõbus rändrätsep Vile-Värdi – igavene rändur ja seltskonna hing.

Ja veel keegi ootab Reedikut nii väga… Saabubki Reedik-poiss… üllatusega. Nüüd algab ootamatuste virr-varr täis otsimisi-leidmisi, lusti ja laulu, kirgi, mõtlikku nukrust, segadust ja selgust – kõike seda, mida ühes eluterves eestiaegses talus juhtuda võis. See oli aeg, kus tunti rõõmu lihtsatest asjadest, hoiti oma kodu ja peret, anti suud maha kukkunud leivakäärule ja hoiti alles iga nöörijupp – äkki läheb kunagi asja ette.