Pühapäeval toimub Fuji Rakke rattamaraton

Caspar Austa Rakke rajal 2011. Foto: Jaanus Ree

Eeloleval pühapäeval, 8. juulil antakse start Samsung Estonian Cuprattamaratonide sarja neljandale etapile Fuji Rakke Rattamaratonile. Kesk-Eestis Pandivere kõrgustikul ja Emumäel kulgeva 59-kilomeetrise põhisõidu start antakse Rakke Linnamäe staadionil pühapäeval kell 12:00. Gutta lastesõidud algavad sealsamas kell 12:10 ning 37 kilomeetri pikkusele AXA poolmaratonile lähetatakse osalejad kell 13:00. Gutta lastesõitudes osalemine on kõigile lastele tasuta.

Fuji Rakke Rattamaratoni peakorraldaja Enno Eilo sõnul on rajale võrreldes varasemate aastatega lisatud rajameistri poolt ka mitmeid täiesti uusi lõike. “Kokku ootab põhisõidu trassil võistlejaid neli joogipunkti ning lisaks üllatuspunkt Emumäel, mis on mõeldud eelkõige nendele osalejatele, kelle jaoks ei ole esmatähtis mitte niivõrd raja läbimise kiirus, kui rõõm ja nauding üheskoos looduses rattaga liikumisest,” ütles Eilo.

Raja raskeim osa jääb 18-27 kilomeetri vahele kui ratturid jõuavad Emumäele. Premium7 vahefiniš, kus võistluse neli liidrit teenivad preemiapunkte asub raja 22. kilomeetril ning Everesti kiirenduslõik, kus fikseeritakse 800-meetrisel rajalõigul kõigi osalejate läbimise aeg, algab kolm kilomeetrit pärast seda. Raja 49-ndal kilomeetril ootab rattureid veetakistus.
Kaheteistkümnendat korda peetava Rakke Rattamaratoni stardinimekirja on kaks päeva enne võistluse toimumist kantud 1615 ratturit. Neile lisanduvad veel lastesõitudest osavõtjad ning ratturid, kes registreerivad kohapeal. Möödunud aastal osales Rakke Rattamaratonil kokku 1442 ratturit ja sõidu võitis Erki Pütsep.

Kolme senitoimunud Samsung Estonian Cup rattamaratoni etapi järel juhib individuaalses arvestuses Caspar Austa, kes on võitnud kõik kolm senitoimunud rattamaratoni ning on liider ka Premium7 aktiivsuspunktide arvestuses. Võistkondlikult on pärast Mulgi-, Tallinna- ja Rõuge Rattamaratoni kõige enam punkte Nissan ProShop Team rattavõistkonnal ja TÜ ASK naiskonnal. Naistest on kolme etapiga kõige enam punkte kogunud ja läheb Rakkes rajale Honda liidrisärgis Inge Kool.

Lisainfo: estoniancup.ee