7 linna muusika 2012 alustab

Rannapungerja tuletorn

Täna alustav festival “7 linna muusika” ühendab põnevate kontsertide abil Ida-Virumaa ühtseks kultuuriliseks tervikuks. 14. korda toimuv festival viib kuulajad põnevatele maastikele nii muusikalises kui ka geograafilises mõttes.

Algsest ideest korraldada 7 kontserti seitsmel järjestikusel päeval seitsmes Ida-Virumaa linnas on tänu koostööle kohalike omavalitsustega arenenud palju mahukam festival. Tänavu tuuakse kuulajateni 17 suvist kontserti Ida-Virumaa linnades ning looduskaunites paikades. Festivali peakorraldaja, Jõhvi kontserdimaja direktori Piia Tamme sõnul on just koostöö kohalike omavalitsustega viimastel aastatel olnud “7 linna muusika” peamiseks käivitavaks jõuks.

Festival algab kauni Rannapungerja tuletorni juures, kus oma selle suve kõige võimsama kontserdi on lubanud anda Estonian Dream Big Band. Esmakordselt Eesti Kontserdiga koostöös “Tuletorni kontserte” korraldav Ida-Virumaa juurtega Guido Kangur rõhutab, et juba ammusest ajast suvituskohana tuntud Rannapungerja rand sobib kontsertide korraldamiseks ideaalselt. “Ühelt poolt on meie soov rõõmustada kohalikku publikut, ent ka inimesi üle Eesti siia tuua, näitamaks, kui ilus kant see on. Kui see juhtub, on meie töö juba vilja kandnud,” lisab Kangur.

Järgnevad festivali kontserdid, paljud neist erakordsetes Ida-Virumaa mõisates, koonduvad ühisnimetaja alla “Vahemeremaad”. Nii Urmas Põldma ooperiaariatest ja rahvalikest lauludest koosnev kava “Italiana”, F1 kitarride “Flamenkodžäss”, Neeme Punderi ja Lembit Orgse “Venezia öö”, Aare Saali ja Tiit Kalluste “Napoli laulud” kui ka Janne ja Claudia Ševtšenko kontserdikava “Hispaaniast tulen…” meelitavad loodetavasti Vahemere-äärse kuumalaine kohalikku heitliku ilma asemele.

Muusikalist geograafiat laiendavad “7 linna muusikal” veelgi Helin-Mari Arderi ja Sven Kullerkupu Ethno Groove Band kavaga “1001 ööd ja armastuslaulud laiast maailmast” ning Sofia Rubina, kes koos oma  ansambliga laulab Jeemenist pärit juudi rahvalaule. Festivali lõpetab kärarikas karneval linnarahva osavõtul Kohtla-Järve kesklinnas, mis kulmineerub lavakunstikooli viimase lennu üliõpilaste ning nende sõpruskonnast loodud vokaalansambli Kiivad Armastajad kontserdiga.

Vaata kogu kava:  www.concert.ee Üritus kestab 15. juulini.