Heino Lipu mälestusvõistlus toob Maidlasse tipptasemel kuulitõukajad

Läbi aegade võimsaim kuulitõukevõistlus Ida-Virumaal toimub homme Maidlas ning toob starti viis 20 meetri meest.

Favoriitidena astuvad kuulitõukeringi portugallane Marco Fortes (PB 21.02), ukrainlane Dmytro Savytskyy (PB 20.38) ja Taani vägilane Kim Christensen (PB 20.06). Kõik kolm võistlevad ka Helsingis toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel Euroopa meistritiitli eest. Mullust esikohta läheb Maidlasse kaitsma EM-i vahele jätnud, samuti 20-meetri mees, Andrei Borodkin Ukrainast (PB 20.38). Eesti esitõukaja Raigo Toompuu (PB 20.20), kes pärast olümpianormi täitmist end kergelt vigastas, otsustab mälestusvõistlustel kaasalöömise vahetult enne võistlust.

Lisaks tugevatele Portugali, Taani ja Ukraina võistlejatele ning Eesti kuulitõuke paremikule on Maidlasse oodata ka sportlasi Rootsist. Ühtekokku toob Heino Lipu mälestusvõistlus Maidla mõisaparki viie riigi esindajad.

Võistlus algab homme keskpäeval  Maidla mõisapargis.

Heino Lipp (21.07.1922-28.08.2006) oli eesti tippkergejõustiklane, mitmekordne NSVLi meister kümnevõistluses ja mitmel teisel võistlusalal. Oma esimese NSVL rekordi püstitas ta 3. juunil 1946 Tartus, kui tõukas kuuli 15,62 m. Osalenuks Lipp olümpiamängudel, olnuks ta 1948. aasta Londoni olümpiamängudel favoriit ning 1952. aastal Helsingis tollase vormi põhjal vähemalt hõbemedalisoosik.