Selgunud on tänavused Viljandimaa kaunid kodud

Piret ja Andres Ahosepa Pupsi elamu. Fotod: Viljandi maavalitsus

2012. aasta Kauni Eesti kodu konkursile esitati Viljandimaal kokku ligi 30 kandidaati, mille hulgast Viljandimaa komisjon otsustas tunnistada konkursi “Kaunis Eesti kodu 2012” võitjateks maakonnas ja esitada tunnustamiseks Eesti Vabariigi Presidendile:

Piret ja Andres Ahosepp – Pupsi elamu, Välgita küla, Saarepeedi vald

Katrin ja Indrek Jõgisoo – Sakala 29, Viiratsi alevik, Viiratsi vald

Ireene ja Madis Olm – Konna kinnistu, Sinialliku küla, Pärsti vald

Viiratsi lasteaed Rüblik – Nooruse 3, Viiratsi alevik, Viiratsi vald

Viljandimaa viieteistkümnest omavalitsusest kümme esitasid konkursile kokku 25 objekti. Nende hulgas oli 17 kaunist maa- ja linnakodu ja üks korterelamu. Samuti olid esindatud lasteaed, küla infopunkt, kaks tootmiskompleksi, külaplats, noortekeskuse vabaajaväljak ja koolikompleks. Lisaks oli heakorrakonkursil esindatud üks alevik ning üks omavalitsus tervikuna. Kandidaate oli tänavu nelja võrra vähem kui eelmisel aastal. Kõigi nende külastamiseks ja ülevaatamiseks kulus komisjonil kaks päeva.

Komisjoni esimehe, Viljandi maavalitsuse majandusarengu peaspetsialisti Jane Lumiste sõnul oli konkursil esindatud suur hulk tasavägiseid kandidaate ning komisjonil oli valikut teha üpris keeruline, kuid otsus sündis siiski üksmeelselt. Tänavunegi konkurss kinnitas, et aastatega on kodukaunistamise tase Viljandimaal ühtlaselt paremaks muutunud ning otsustamise juures oli üheks määravaks teguriks just stiilipuhas tervikpilt. „Samas oli mõnegi objekti puhul tunda, et visioon on küll selge, ent üht-teist on tervikust veel vajaka. Usun, et paari-kolme aasta pärast võivad needki objektid parimate hulka jõuda, kui omavalitsused need uuesti esitavad,“ lisas ta.

Ühtlasi ärgitas komisjoni esimees kõiki maakonna omavalitsusi edaspidigi kohalikke kodukaunistamise ja heakorrakonkursse korraldama, sest need annavad tugeva aluse ka üle-eestilistel mõõduvõtmistel kaasa lüüa. Viljandi maavalitsus korraldab Kauni Eesti kodu maakonna konkursile esitatud kodude jt. objektide omanikele ja esindajatele tänuürituse 17. augustil Männiku Metsatalus. President tunnustab üle-eestilise konkursi võitjaid 19. augustil Haapsalus.

Kõigi Vabariigi Presidendi poolt tunnustamist leidvate kodude ja teiste objektide fotod avaldatakse Eesti Kodukaunistamise Ühenduse välja antavas albumis “Kaunis Eesti kodu 2012”. Maakonna konkursile esitatud objektide fotod pannakse üles Viljandi maavalitsuse veebilehele.

Lisainfo konkursi “Kaunis Eesti kodu 2012” kohta: http://www.iluskodu.ee.

karin-ja-indrek-j6gisoo-kodu-viiratsi-alevikus-viiratsi-vallaskarin-ja-indrek-j6gisoo-kodu-viiratsi-alevikus-viiratsi-vallaskarin-ja-indrek-j6gisoo-kodu-viiratsi-alevikus-viiratsi-vallaskarin-ja-indrek-j6gisoo-kodu-viiratsi-alevikus-viiratsi-vallasviiratsi-lasteaed-ryblik-viiratsi-alevikus-viiratsi-vallasviiratsi-lasteaed-ryblik-viiratsi-alevikus-viiratsi-vallas

 

viiratsi-lasteaed-ryblik-viiratsi-alevikus-viiratsi-vallaspiret-ja-andres-ahosepa-kodu-v2lgita-kylas-saarepeedi-vallaspiret-ja-andres-ahosepa-kodu-v2lgita-kylas-saarepeedi-vallaspiret-ja-andres-ahosepa-kodu-v2lgita-kylas-saarepeedi-vallaspiret-ja-andres-ahosepa-kodu-v2lgita-kylas-saarepeedi-vallasperekond-olmi-kodu-sinialliku-kylas-p2rsti-vallas

perekond-olmi-kodu-sinialliku-kylas-p2rsti-vallasperekond-olmi-kodu-sinialliku-kylas-p2rsti-vallasperekond-olmi-kodu-sinialliku-kylas-p2rsti-vallas