Raievõistlused metsapealinnas Rakveres tulevad viimase aja kõige osalejaterohkemad

Laupäeval, 30. juunil toimuvad Eesti raiemeistrivõistlused metsapealinnas Rakveres, kus kaasa teeb kogu Eesti paremik: Andres Olesk, Taavi Ehrpais, Anto Laas ja arvukalt juunioreid Luua Metsanduskoolist. Osalema on lubanud tulla ka võistlejad Lätist, Soomest, Leedust ja Valgevenest. Kokku on viimase aja kõige osalejaterohkemale raievõistlusele Eestis oodata 35 võistlejat.
Raievõistluste ava-ala, langetamine, toimub sel korral metsas. RMK langil Mõedaku spordibaasi lähedal langetatakse eluspuid, nagu seda tehakse ka augusti lõpus Valgevenes toimuvatel raie maailmameistrivõistlustel. Eesti ühe parima raievõistleja Taavi Ehrpaisi arvates muudab puude langetamine metsatingimustes ala jälgimise vaatajale paremini arusaadavaks, sest see sarnaneb enam reaalsele metsas töötamisele.
Ülejäänud raiealade võistlused on Rakvere keskväljakul algusega kell 13, laasimine algab orienteeruvalt kell 16.
Publikulgi on võimalus omavahel mõõtu võtta ja võita – päeva juht Margus Ader viib pealtvaatajate hulgas läbi viktoriini ja meeleolukaid võistlusi.
Regina Hansen