Martin Parmas vallutab Rakvere tänavad

Martin Parmas SEB 30. Tartu jooksumaratonil. Foto: Kayvo Kroon

Täna stardib Eesti Ööjoksu pikimale distantsile pea tuhat inimest, poolmaratoni rajal vallutab Rakvere tänavad ka võistlustantsukohtunik ja -treener Martin Parmas.
Esimest korda Rakveres jooksev Parmas ütleb, et eesmägi on ta enesele joostes alati seadnud. „Eesmärk on alati. Vaatasin eelmise aasta aegu ja 1:38 võiks ikka ületada ning 30 parima hulka tulla,” sõnas head ilma ja mõnusat rada lootev esmakordselt Rakveres jooksev Parmas.
Videvikus jooksmisesse suhtub Parmas positiivselt „Kui ilma on, siis pole vahet,” rääkis ta. „Kihvt ettevõtmine ja nagu näha, see üritus kogub hoogu. Tuttavadki räägivad nii palju, kui uurinud olen, et sinna tuleb jooksma minna, rada on kiire ning vahva ja lõpetanutele jagatakse korralikult nänni,” selgitas kolm aastat tagasi jooksupisikusse nakatunud Parmas.
Eesti Ööjooksu ühisstart kõlab Rakvere keskväljakul täna kell 21.30. Sel aastal on starti oodata kuustuhat osalejat, keda lähetab rajale laulja Gerli Padar, kes jookseb sünnilinnas 10 km distantsil.
Kristel Kitsing