Legendaarne Werro Rock tuleb taas

Võru – väidetavalt kunagine Eesti rokipealinn. Maagiline paik, kus omal ajal legend Gunnar Graps isiklikult käis uusi lugusid proovimas, kasutades rokipublikut lakmuspaberina. Kui kõlbas võrukale, kõlbas kogu NSV Liidule.

Kuid nagu kõik hiilgeajad kord mööduvad, hääbusid ka käredamad kitarririffid aja jooksul, juuksed muutusid lühemaks ning koolis said poisslapsed tutistada, kui nad normist kõrvale kalduva soenguga tundidesse tulid. 1990ndad tõid poistebändide hulluse ning kitarrid asendusid süntesaatoritega. Code One’i hittide peast mitteteadmine võrdus sotsiaalse suitsiidiga. Kuid ega rock polnud surnud, vaid üldsuse huvi haihtus. Nii nagu iga laps tüdineb ühest mänguasjast, võib sama paralleeli üle tuua muusikamaailma. On vaid aja küsimus, millal ajalugu end kordama kipub ja rockmuusika au sisse tõuseb. Iseasi kas selleks ajaks enam keegi kunagistest gigantidest ja ligi 50 aastat tegutsenud bändidest seda näeb. Aga kas peabki?

Senikaua kõnetab rockmuusika neid, kes on truuks jäänud oma lapsepõlvemuusikale, olgu selleks siis 60ndate lõpu roki algusaastad või 80ndate lõpu glam- või hair rock. Ja kui nende väheste hulgas leidub ikka veel väheseid, kes otsivad rockmuusikast ehedat emotsiooni ja elamust, siis nende jaoks ongi Werro Rock.

8. juunil on taas kord see päev aastas, mil Võrru kogunevad valitud ansamblid, et ühel õhtul anda publikule endast kõik. Taavi Peterson & Üdi, Driven, The Princes, Cosmo ja Emphasis on need viis bändi, kes end lõunasse tõestama tulevad. Teevad nad seda vaenlaste tagalas ehk ööklubis Balance.

Werro Rock reedel, 8. juunil kell 21 Võru ööklubis Balance.