Tarvas sai Eesti lipu päeval kaela rahvusvärvides paelad

Täna, Eesti lipu päeval, 4. juunil sidusid Rakvere eragümnaasiumi õpilased Rakvere linna sümbolile lipu päeva puhul kaela rahvusvärvides paelad.

Eesti lipu päeva puhul tutvustas Virumaa muuseumide muuseumipedagoog Kaja Visnapuu õpilastele ja linnakodanikele Rakvere Pika tänava haridus- ja kultuurielu.

Pikk tänav on Rakvere peatänavaks olnud viie sajandi jookaul. 19. sajandil ja 20. sajandi esimesel poolel oli Pikk tänav peamine Rakvere äritänav, kus asusid nii pank, kauplused, restoranid kui ka võõrastemajad.

Rakvere linnas on tavaks saanud, et linna sümboliks olev tarva kuju ehitakse aeg-ajalt mitmesuguste riietusesemetega. Tarva kujul on Rakvere Tarva korvpalliklubi finaalmängude ajal olnud seljas meeskonna särk, sumo MMi ajal on kuju kandnud sumovööd.