Lilleoru ökokogukond äratab Põhuteatri uuele elule

Foto: Lilleoru.ee

Lilleoru ökokogukond ootab huvilisi pühapäeval, 3. juunil külla, et äratada ühisel tseremoonial uuele elule endine Põhuteater. Tseremoonia viivad läbi Lilleoru asutaja Ingvar Villido ja NO99 kunstiline juht Tiit Ojasoo. Jagame õpitubade, ekskursioonide ja muude põnevate tegevuste käigus meie õpetajate ja meistrite kogutud tarkuseid ning tutvustame tulevase koolitus-, kogukonna-, kultuuri- ja ökokeskuse sisu.

Palume sind osalema ainult sel päeval toimuval “Vaiksel oksjonil”, mille tulu läheb uue hoone rajamiseks. Oksjonile välja pandud meistritööd ja kunstiteosed, unikaalsed kingitused ja personaalsed teenused on annetanud tulevase koolitushoone õpetajad ja juhendajad, meistrid ja kunstnikud, Lilleoru sõbrad ja kogukonnaliikmed.

Päeva lõpetab toetuskontsert uue hoone heaks, kus astuvad üles Tõnis Mägi, Johanson ja vennad ning Citra Krista Joonas. Avatud uste päev on tasuta. Õhtuse toetuskontserdi soovituslik annetus on 15 eurot.

Päeva jooksul on avatud:
Kunstigalerii – imetle Lilleoru kunstnike meistriteoseid.
Lastemaja – tee põnevaid asju Lilleoru kunstnike juhendamisel.
Kohvik – maitse Lilleoru kokkade taimetoidu hõrgutisi.
Kauplus – kingi endale või sõbrale midagi kasulikku ja põnevat mälestuseks Lilleorust.

Võta kaasa:
Selge pea ja rõõmus süda. Ilmale vastavad riided. Sularaha.
Alkoholi Lilleorus ei tarvitata.

Lisainfo:
Kirjuta lilleoru@lilleoru.ee või helista 5650 1340 (Lilleoru perenaine Iivi Kesa), 5649 9199 (MTÜ Lilleoru esinaine Ave Oit). Lilleoru asub Aruvalla külas, Rae vallas Harjumaal. Kohaletuleku juhised leiad siit:
http://lilleoru.ee/?mid=122&set_design=2&request1

KAVA

11.45 – 12.00 Kogunemine

12.00 – 13.00 Päeva avamine

Päeva avasõnad ja tutvustus. „Vaikse oksjoni“ avamine Lilleoru uue maja toetuseks.

Põhuteatri uue elu väestamise tseremoonia. Teater NO99 kunstiline juht Tiit Ojasoo annab Põhuteatri Lilleorule üle otse tulevases asupaigas. Lilleoru asutaja Ingvar Villido õnnistab uue alguse sisse. Tseremooniat toetavad laulu väega muusikud Kärt Johanson ja Tõnis Mägi.

13.30 – 16.30 Õpitoad ja ringkäigud

13.30 – 14.30

Ringkäik Lilleorus – kogukonna pikaajaline liige ja MTÜ esinaine Ave Oit tutvustab esmakordsetele külalistele Lilleoru uusi tegevusi ja laienenud territooriumi.

Krija hatha jooga – üks osa krija jooga täiuslikust arenguteest. Krija hatha jooga õpetaja Anne-Ly Naukas.

Kontorijooga – lihtsad harjutused igaks päevaks. Krija hatha jooga õpetaja Annika Nõmberg.

Taimede joonistamine tuši ja pintsliga – juhendab graafik Kaija Kesa Lilleoru kaunis taimeaias.

Prakriti ehk inimese kehatüüp (Deha Prakriti ja Mana Prakriti). Vata, Pitta ja Kapha omadused. Massöör ja ajurveeda spetsialist Aivar Kisant aitab määrata oma kehatüüpi astroloogilise kaardi järgi.

14.30 – 15.30

Tutvumine Lilleoru ravimtaimeaiaga – apteeker ja taimetark Maret Makko näitab ravimtaimi ja jagab häid taimravi nõuandeid. Pikema privaatse konsultatsiooni saamise võimalus.

Lülisamba soojendamine, pingetest vabastamine ja tugevdamine, krija hatha jooga õpetaja Jaak Kivimäe.

Hingamisharjutuste töötuba “Kuidas hingad, nõnda elad!”, krija hatha jooga õpetaja Aale-Triinu

Väetants – Aigi Vahing õpetab tantsima kooskõlas oma kehaga ning loodusega. Valmistu tantsima paljajalu murul!

Istuta Elulillele oma taim – lillede ja ravimtaimede istutamine Elulille pargi talgutel, tutvumine Lilleoru aiamaal kasutatavate mahepõllunduse ja permakultuuri nippidega.

15.30 –16.30

Ringkäik Elulille pargis – arhitekt Ain Padrik tutvustab Elulille iidse loomismustri tähendusi ja Lilleoru Elulillel asetsevaid pühapaiku.

Tegeliku Mina avastusretk – Lilleoru asutaja ja õpetaja Ingvar Villido juhendab meditatsiooni sinu tõelise olemuse ehk tegeliku Mina kogemise juurde.

Joonistades ja maalides uurime erinevate emotsioonide väljendumist ja mõju piltides. Kasutame sütt, guašše, paberit ja julget pealehakkamist. Juhendab kunstnik Kadri Kangilaski.

Ökoehituse õpituba – Reet Rehtsalu ja Toomas Tõnissoo näitavad oma ehitusjärgus oleva ökomaja peal kasutatavaid tehnikaid Lilleoru kõrval Taevasmaa ökokülas.

16.45 – 17.15

Pühendumuslaulude laulmine Lilleoru koori “Om nagu Om” juhendamisel. Kõik on teretulnud!

Päeva jooksul toimunud „vaikne oksjon“ muutub korraks ka „häälekaks“, kui tehakse kokkuvõte ja leitakse omanik millelegi eriti eksklusiivsele ning ihaldusväärsele!

17.30 Toetuskontsert uue maja heaks

Tõnis Mägi, Johanson ja vennad ning Citra Krista Joonas. Soovituslik annetus: 15 eurot.

Allikas: MTÜ Lilleoru