Täna esitletakse Tartus liivi keele aabitsat

Täna kell 16 esitlevad Emakeele Selts  ja Lîvõ Kultûr sidâm (Liivi kultuuri keskus)  liivikeelset aabitsat “”Elav sõna. Aabits ja lugemik”. ” Aabitsa käsikiri valmis juba 1938. aastal Karli Stalte (1870–1947) poolt, kuid ilmavalgust nägi see töödeldud ning eesti ja läti koolilaste joonistustega täiendatud kujul alles möödunud aasta lõpus. Lisaks täielikult liivikeelsele aabitsale on valminud ka tõlkevahend, millest leiab kõikide aabitsatekstide tõlked.

Tartu Ülikooli Lõuna-Eesti keele- ja kultuuriuuringute keskuses avatakse ka kolme liivi kunstniku – Baiba Dambergi (sündinud 1957 Sîkrõgis), Valt Ernðtreiti (sündinud 1974 Riias) ja Lilita Lîce (sündinud 1948 Riias)- näitusmüük, kus saab tutvuda  nende  akvarellide, graafiliste tööde ning siidimaalidega.