Laupäeval joostakse ümber Põhja-Eesti tipu

Emumäe jooksu tunamullune start. Foto: emumae.ee

Maikuu viimasel laupäeval on kõik jooksu- ja käimissõbrad oodatud Emumäe jooksule. Juba kaheksandat korda hakatakse jooksma ümber Põhja-Eesti kõrgeima tipu. Jooksuga samal ajal toimub ka Emumäe laat.

Start antakse 26. mail kell 13 Lääne-Virumaal Rakke vallas Emumäe vaatetorni juurest. Valida saab 5,5 ja 10 km pikkuse distantsi vahel. Lühem ring on avatud ka kõndijatele. Ümber Emumäe (166 meetrit merepinnast) kulgev jooks on Eesti esimene mäejooks. Jooksuraja madalaima ja kõrgeima punkti kõrguste vahe on ligi 50 meetrit. Jooksul on elektrooniline ajavõtt.

Emumäe jooksurada kulgeb nii mööda kõva pinnakattega kui ka põllu- ja metsateid. Tänavu on esmakordselt kavas ka lastejooks koolieelikutele. Samuti on jooksul uued rajad: võrreldes varasemate aastatega tuleb joosta vähem autoteid pidi ja rohkem mööda metsaradu.

Jooksule on oodatud osalema nii tõsisemad jooksjad kui ka pühapäevasportlased. Möödunud aastal võitis jooksu Taavo Tinno ajaga 36:02, naistest oli võidukaim Grete Tõnne (41:36).

Julgemad saavad otse Emumäe tipus nautida saunamõnusid: TTÜ kultuuriklubi ootab lahkelt kõiki jooksusõpru oma värskelt valminud kilesauna testima. Pere pesamunadele toimub põnnijooks. Kõigi osalejate vahel loositakse välja kohalike ettevõtete ja elanike poolt välja pandud toredaid auhindu.

Juba teist aastat toimub jooksuga samal ajal Emumäe laat. Laadaplats asub samuti Emumäe vaatetorni juures. Laadal pakutakse alates keskpäevast käsitööd, keraamikat, aiasaadusi, talukaupa, istikuid jpm ning saab ka keha kinnitada.

Oodatud on kõik koos peredega nii jooksurajale kui ka laadale!

Üritust korraldavad MTÜ Emumäe, MTÜ Emumäe Arenduskeskus ja Rakke spordiklubi. Üritust toetab kohaliku omaalgatuse programm.

Info ja regstreerimine: www.emumae.ee/jooks

Kontakt: Elen Mitt (elen.mitt@gmail.com, tel 5367 8960)