Metsabuss viib pärandkultuuripäevale

5.mail toimub Oandu looduskeskuses Pärandkultuuripäev „Metsas on peidetud varandus, see on eelmiste põlvede pärandus.”

Metsapealinnast Rakverest toob rahvast metsa RMK Metsabuss, mis väljub 5. mail kell 10.00 Aqua Spa parklast. Metsabussile tuleb kindlasti end ette registreerida aadressil www.rmk.ee/loodusegakoos  või telefonil 676 7010.

Palume end registreerida ka oma transpordiga tulijatel, et teaksime teile bussiekskursioonile koha varuda.

Päeva avamine on Oandu looduskeskuse peahoone ees kell 11.00.

Kell 11.30  sõidetakse 1,5-tunnisele pärandkultuuri bussiretkele pikkusega ~15 km ja tehakse bussist jalgsiretki Laevapõhja allikale, tõrvaahju varemetele, Esku kabeli juurde ja vana aja metsateaduse avastuste jälgedesse. Jalgsi läbitakse kokku umbes 2,5 km.

Kes ei soovi bussiretke ette võtta, saab samal ajal matkata koos juhendajaga pärandkultuurirajal.

Oandule tagasi jõudes näeme Võsu Rahvateatri esituses lühinäidendit „ Päev metskonnas anno 1927″.

Peale näidendit  pakume taimeteed, saab pidada väikese pikniku ja nautida kaasavõetud einet.

Siis saab igaüks valida kolme erineva töötoa vahel, kus meisterdatakse puust ja muust. Meisterdamisvahendid ja tööriistad looduskeskuse poolt, igaüks saab oma töövilja koju kaasa. Kell 14.00, 15.00 ja 16.00 on võimalus koos juhendajaga tutvuda looduskeskuse hoonete ja väljapanekutega ning uurida kevadist Taimetarga rada. Looduskeskuse saalis saab  vaadata filme ajaloost ja loodusest ning päevakohast näitust vanadest asjadest ja kirjavarast.

Tagasi Rakveresse väljub Metsabuss kell 17.00.

Kogu päev on osalejatele tasuta.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap