Eile selgusid keskkoolide Eesti meistrid väitlemises

Võistkond Elenchus finaalis kõneks valmistumas. Foto: erakogu

Pühapäeval, 8. aprillil selgusid Jõhvi kontserdimajas 2012. aasta keskkoolide Eesti meistrid väitlemises. Värsked Eesti meistrid õpivad Tallinna Inglise kolledžis.

Finaalis võtsid üksteiselt mõõtu tänavuse turniirisarja kõik eelnevad etapid võitnud Pärnu ühisgümnaasiumi ja Sütevaka humanitaargümnaasiumi võistkond Ühisel Jõul ning Tallinna Inglise kolledžit esindav Elenchus. Tasavägise finaaliväitluse võitis kohtunike häältega 3:2 Tallinna meeskond koosseisus Rene Kukk, Deivi Õis ja Anette Vetik.

Värske Eesti meistervõistkonna liige Rene Kukk vaatas tagasi eilsega lõppenud meistrivõistluste sarjale: “On olnud väga tihe ja kiire võistlusaasta. Tihti on olnud keeruline tasakaalustada koolitööd ja väitlusteks valmistumist. Konkurents etappidel oli tugev ja osales palju meeskondi, kes olid võimelised tiitlile pretendeerima.”

Kokku osales sel õppeaastal toimunud kolmel meistrivõistluste etapil 180 väitlejat: 60 võistkonda üheksa Eesti linna 30 koolist.

Finaali teemaks oli “Sõjatehnika arendamine toob ühiskonnale kasu”.

Igas väitlusvõistkonnas on kolm liiget, kuid peale nende töötas võitjatiimi taustal veel kuueliikmeline treenerite ja nõuandjate meeskond. Õpetajatest ja tudengitest treenerite kõrval on kõiki Eesti väitlejaid sel hooajal turniirideks valmistumisel teemaloengute pidamisega aidanud endine õiguskantsler Allar Jõks, endine sotsiaalministeeriumi soolise võrdõiguslikkuse peaspetsialist Christian Veske ja TÜ loodus- ja tehnoloogiateaduskonna õppeprodekaan Mart Noorma.

Meistrivõistluste toimumist toetasid haridus- ja teadusministeerium, hasartmängumaksu nõukogu, Kalev, Premia ja Aura. Etapp toimus teadusaasta puhul korraldatava EVSi õpilasvõistluse “Kirjuta! Kõnele! Väitle!” raames.