Nõmmel saab õppida vana maja renoveerima

Nõmme Heakorra Selts korraldab koostöös Säästva Renoveerimise Infokeskusega märtsist juunini loengusarja, kus jagatakse teavet vana maja renoveerimiseks. Loengusarja toetas kohaliku omaalgatuse programm ning seetõttu on see kõikidele osalejatele tasuta. Esimene koolitus toimub 31. märtsil kell 11 Nõmme muuseumis (Jaama 18).

Nõmme Heakorra Seltsi liikme Liisi Tamre sõnul annavad koolitused praktilisi teadmisi materjalide valikust ja kasutusest ruumides, avatäidete renoveerimisest, algupärastest välisvärvidest ja Nõmmele omastest haljastuslahendustest. “Siseinterjööri-teemaline koolitus toimub 31. märtsil Nõmme muuseumi ruumides, lektoriteks tunnustatud meister Jüri Kuusmann lubi- ja savikrohvi ning sisevärvide alal, sisearhitekt Tiiu Lõhmus jagab oma teadmisi eestiaegsetest tapeetidest. Koolitus algab kell 11 ja kestab neli tundi. Päeva jooksul kuulame teoreetilisi õpetussõnu ja tutvume algupäraste materjalidega. Kuulajad saavad vastused oma küsimustele ja lahendused probleemidele,” lisas ta.

21. aprilli loengus käsitleb Tõnu Ploompuu Nõmmele omast haljastust. 12. mail jagab restauraator Kalle Kase nõuandeid akende ja uste renoveerimiseks, Tarmo Elvisto räägib renoveerimise toetamisest ja põhjustest, miks tasub eelistada algupäraseid materjale tänapäevastele. 9. juunil tutvustab rändtisler ja hinnatud renoveerija Vahur Kõrbe välisvärve ning õpetatakse värve ise kokku segama ja keetma, et leida igale koduomanikule sobiv ja unikaalne lahendus.

21. aprilli, 12. mai ja 9. juuni loengute algusaja ja koha teatab Nõmme Heakorra Selts Nõmme linnaosa ajalehes Nõmme Sõnumid.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap