Täna: Eesti muusika päevade tipphetk Hobuveskis

Tatjana Kozlova. Foto: Tarmo Johannes

Täna, 21. märtsil kell 19 saab teoks Eesti muusika päevade tipphetk Hobuveskis (Tallinn, Lai tn 47), kui ansambel Resonabilis toob esiettekandele kolm lugu.

Heliloojad Liisa Hirsch, Kristjan Kõrver ja Tatjana Kozlova on kirjanduslikele algmaterjalidele tuginedes loonud muusikalised jutustused, mis saavad lavalise näo lavastaja Ott Aardami, kunstnike Tuuli Aule ja Marit Ilisoni ning prantsuse videokunstniku Eléonore de Montesquiou kaasabil.

Liisa Hirsch on oma teose loonud Gabriel García Márquez’i novelli “Sinise koera silmad” põhjal. Kristjan Kõrverilt tuleb
ettekandele kaks peatükki vendade Grimmide muinasjutust “Raud-Ants”, Tatjana Kozlova aga on muusikasse kirjutanud teise vendade Grimmide muinasjutu pealkirjaga “Kolm sulekest”. Kui “Raud-Antsu” tõlgendus võiks jääda pigem muusika teha, siis Tatjana Kozlova viis muinasjuttu tõlgendada toetub Carl Gustav Jungi psühhoanalüüsi teooriatele ning räägib suuresti alateadvusest.

Ansambli Resonabilis koosseis on maailmas unikaalne: ansamblisse kuuluvad laulja, flööt, kannel ja tšello. Just kandle kõla
paigutamine uue muusika konteksti on toonud Resonabilisele  palju positiivset tähelepanu. Maailmas vähe rahvusliku päritoluga pille, mille kõla ja mänguvõimalused põimuvad nii hästi klassikaliste instrumentidega.

Õhtul kell 22 toimub raadiomaja I stuudios (Kreutzwaldi 14) Kreatiivmootori kontsert sarjas “Areaal LIVE”. Pöörase ja ootamatu Kreatiivmootori kontserti saab nautida samal ajal ka Klassikaraadio otse-eetri ja veebi vahendusel. Stuudio uksed on valla juba alates kella 21.30. Kontsert on tasuta! Sündmus juhatab sisse aprillikuu kolmapäevad, kui sarjas “Areaal LIVE”  esinevad Malcolm Lincoln, Weekend Guitar Trio, Talbot ja Phlox.

Eesti Muusika Päevad (EMP) toimusid esimest korda 1979. aastal ja on juba üle 30 aasta olnud üks olulisemaid siinsete heliloojate loomingule keskenduvaid festivale. Festivali korraldavad Eesti Heliloojate Liit ja heliloojad ise. Juba kümmekond aastat on festivali uuenduslikud kunstilised juhid olnud heliloojad Timo Steiner ja Ülo Krigul.

Täiendav info:
www.helilooja.ee/emp
www.resonabilis.com