Telliskivis alustab dokfilmiklubi

MTÜ Mondo Maailmahariduskeskus ja Kinobuss MTÜ alustavad Telliskivi Loomelinnakus F-hoone seinte vahel filmiõhtuid.

Dokfilmiklubi läheb käima teisipäeval, 20. märtsil kell 20:00 filmiga The Yes Men Fix the World.

Yes Men – Andy Bichlbaumi ja Mike Bonanno ei ole lihtsalt filmikangelased, vaid aktivistide grupp. Nad ise ütlevad üsna lihtsalt, et sõdivad nende korporatsioonide vastu, mis neile ei meeldi. Nagu ahnus maskeerub progressiks, on kapitalismivastase Yes Meni kamuflaažiks pintsaklips. Nad on kaasaja Robin Hoodid ja nende võitlusväli on meedia. Kujundades veebilehe, mis on äravahetamiseni sarnane mõne suurkorporatsiooni või äriühingu omaga, jäävad nad ootama, mil mõni telekanal või tippkohtumine nende lõksu satub ja neid konverentsile või uudistesse esinema kutsub. Ja võim ongi nende. Yes Meni tegemisi kujutava filmi „Yes Men Parandab Maailma“ levitamist on muidugi proovitud ära keelata, mis omakorda toetab filmi sõnumit: tõe loomine ja rääkimine on monopoliseeritud.

Film linastub inglise keeles eestikeelsete subtiitritega. Pikkus 87 minutit.
Režisöörid: Andy Bichlbaum, Mike Bonanno, Kurt Engfehr
Idee autorid: Andy Bichlbaum, Mike Bonanno
Produtsendid: Doro Bachrach, Patrice Barrat, Ruth Charny, Alan Hayling jt
Operaatorid: Raul Barcelona, Sarah Price

Lisainfo:

www.kinobuss.ee
dfk.maailmakool.ee
mondo.org.ee