Otepää gümnaasiumis liiguvad robotid

15.-16.märtsil viiakse Otepää Gümnaasiumis läbi robootika seminari. Seminar korraldatakse Estonian-Latvian Programme ICT DCNet robootikaprojekti raames, milles osalevad Tartu Ülikool ja Riia Tehnikaülikool.

Seminaride käigus tutvustavad Eesti esindajad LEGO Mindstormsi ja Läti esindajad oma robootika platvormi (sumo- ja joonejälgimise robot). Projekti koordinaatori, Tartu Ülikooli doktorant Heilo Altini andmeil käiakse projekti käigus nii Eesti kui ka Läti koolides. Valgamaalt osalevad projektis peale Otepää ka veel Valga Gümnaasium.

Neljapäeval, 15.märtsil, kell 10.45 saavad Otepää Gümnaasiumi õpilased vaadata robotiteatrit, mis kestab 45 minutit. Seejärel saavad õpilased osaleda töötoas. „Töötubades õpetame õpilasi roboteid ehitama ja tegema jootmistöid,“ selgitas Heilo Altin.

Reedel, 16.märtsil, kell 8.00 algab Otepää Gümnaasiumis töötuba, kus Riia Tehnikaülikooli töötajad panevad koos õpilastega kokku sumorobotit.

Projekti lõpuks saab gümnaasium endale kaks Lego Mindstormsi komplekti rendiks ja 2 sumorobotit.