Tallinna lauluväljakul avatakse reedel lumelinn

Foto: pelgulinnakunst.blogspot.com
Reedel, 24. veebruaril kell 13.00 avatakse taas Tallinnas lumelinn. Seekord valdavalt professionaalsete kunstnike käe all valmiva lumelinna kavandi autoriks ja peakunstnikuks on skulptor Elo Liiv.

Erinevalt eelnevatel aastatel Shnelli tiigi ääres gümnaasiumiõpilaste abiga ehitatud lumelinnadest, avaneb lauluväljakul vaatajatele suur lumeskulptuuride ansambel, millesse on põimitud ka pisiperele loodud liuge, koopaid, ronimisi ja muidugi mõista ka suur lumeloss. Kunstnikest osalevad veel Ekke Väli, Leena Kuutma, Reino Altrov, Eneken Maripuu, Liis Dvorjanski ja Põvvat Kama. Neid assiteerivad Valgusfestivali lumeinsenerid ja Jäneda iglumeistrid. Sünnipäevahõnguline lumepark on inspireeritud Põhjamaisest mütoloogiast ja pärimuskultuurist.

Lumelinnu ehitatakse Tallinnas juba üle 40 aasta. Pärast mõningast pausi 90ndatel on viimased kümmekond aastat lumelinn kerkinud Shnelli tiigi äärde Toomparki. Seekord otsustas Tallinna Kesklinna valitsus ühildada Lumelinna rajamise Vabariigi aastapäeva pidustuste perepäeval Tallinnas Lauluväljakul. SA Lauluväljaku käsutuses on ka mitmed tõhusad vahendid lumelinna ehitamiseks: lumekahurid, lumetraktor ja veepumbad, rääkimata soojadest riietusruumidest, kus lumemeistrid saavad külmunud näppe-varbaid soojendada.

Avaüritus lauluväljakul kestab 13.00 – 15.00. Üles astuvad Eesti Raadio laste laulustuudio, Kaitseliidu Tallinna maleva orkester ja Getter Jaani. Avatud on tasuta Lauluväljaku talvepark ja pakutakse tasuta teed, saiakesi ning suppi.
Lumelinn jääb rahvale avatuks, kuni ilm seda soosib. Korraldajad paluvad külastajatel tähelepanelikult järgida ohutusreegleid. Lumekujud, mis ei ole mõeldud lastele ronimiseks, on vastavalt märgistatud ja piirdega eraldatud. Koobaste ja võlvide kohal ronimine on ohtlik ega pruugi hästi lõppeda, seda eriti sulailma puhul! Kui suhtume kunstnike töösse hoolivusega, jätkub meile endile silmailu ja talvist meelelahutust kauemaks.

Allikas: MTÜ Maa Õhk Tuli Vesi