Otepää noored koguvad raha Valga lastekodu heaks

16.veebruaril toimub Otepää ööklubis Comeback heategevuslik sõbrapäeva disko. Piletitest saadud tulu läheb Valga Lastekodu “Kurepesa” toetuseks. Tegemist on ühe tegevusega projekti „Südamest südamesse“ raames, kus Otepää noored on võtnud endale südameasjaks tegeleda Valga lastekodu lastega.

Projekti eestvedaja, Otepää Gümnaasiumi 11.klassi õpilane Marleen Ein ütles, et nende eesmärgiks on tuua rõõmu lastele, nendega tegeleda ja koos meisterdada asju nii enda lõbuks kui ka erinevatel turgudel müümiseks. Nii näiteks valmistati jõulude paiku koos piparkooke, vilditi seepe ja kaunistati küünlaid, mida pärast jõuluturul müüdi. Saadud tulu läheb lastekodu toetuseks ja uute vahendite muretsemiseks.

Valga lastekodu juhataja Marika Drenkhan rõõmustas, et noored leidsid aega ja võimalust anda killukese oma ajast ja südamest lastele. „Lapsed said lisaks oskusele midagi oma kätega valmistada ka head sõbrad. Soovin nii enda kui ka lastekodu personali poolt edu selle projekti vedamisel!“ märkis Drenkhan.

Sellel nädalal lähevad noored Kurepessa külla, et koos lastega muffineid küpsetada ja üks tore sõbrapäev veeta. Varsti on tulemas ka vastlapäev, mida tahetakse samuti ühiselt tähistada.

“Otepää noored peavad tähtsaks märgata inimesi enda ümber. Kuna lastekodulapsed on need, kes vajavad tähelepanu ja tegelemist veidi rohkem kui kõik teised, siis otsustatigi nendega koos midagi lõbusat ette võtta. Oleme aru saanud, et sõbralikud ja siirad suhted on see, mida, nad vajavad. Alati kui kokku saame, tunneme siirust ja südamlikkust, see positiivne energia ja nendepoolne südamlikkus panebki meid tegutsema,“ ütles Marleen Ein.

Lisainfot saab Facebookist projektist “Südamest südamesse”. Projekt on algatatud Eesti Energia noorte ettevõtlikkuse arenguprogrammi Entrum raames.

Kõik, kellel on tahet ja võimalusi noori toetada, võivad teha annetusi :
MTÜ Päikeseringi selts
Ühispank 10220088642014
registri number 80266350
selgituseks: lastekodu