President Ilves tunnustas Eesti silmapaistvaid vabatahtlikke ja vabatahtlikkuse edendajaid

Eesti vabatahtlike tunnustamisürituse patroon Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves avaldas täna Kadriorus tänu kümnele vabatahtlikule, kahele silmapaistvale vabatahtlike juhile ning töötajate vabatahtlikkust soodustanud organisatsioonile.

Aasta vabatahtliku tiitli said: Rauno Avel, Jarmo Idavain, Maite-Margit Kotta, Kuldar Käsper, Leili Nael, Erna-Elise Neimann, Ülle Olli, Margus Press, Aino Suviste ja Ina Tepp.

Lisaks tunnustati vabatahtlike juhendajaid Piret Ehavaldi ja Svetlana Varjunit.

Töötajate vabatahtlikkust enim toetanud organisatsiooniks osutus Eesti Advokatuur, mis on loonud vabakonnaga pikaajalise ja strateegilise koostöö pakkudes pro bono õigusabi Heateo Sihtasutuse poolt toetavatele ühendustele.

Vabatahtlike tunnustamiseks esitatud 73 ettepaneku seast valis laureaadid välja komisjon, kuhu kuulusid lisaks Vabatahtliku Tegevuse Arenduskeskuse nõukojale 2010. aastal tunnustatud vabatahtlik Riina Varts ning ministeeriumite ja Vabariigi Presidendi Kantselei esindajad.

Tunnustamiskomisjoni liige Jon Ender kommenteeris tänavust tunnustamisüritust järgnevalt: “Mõned meist on vabatahtlikud kord aastas, teised aga tegutsevad pidevalt. Kui vabatahtlik pakub koolis või tööl lihvitud teadmisi ja oskusi, millest seni organisatsioon puudust tundis, tõstab see ühenduse kompetentsi ja viib tegevuse uuele tasemele. Sel aastal soovime tunnustada just professionaalidest vabatahtlikke ja tööandjat, kes töötajate väärtuslikku kompetentsi nende tööajast pakub,“ sõnas Ender.

Tunnustamise kohta leiab lisainfot veebilehelt www.vabatahtlikud.ee, kus saab tutvuda kõigi laureaatidega.

5. detsember on rahvusvaheline vabatahtlike päev ning ühtlasi tähistatakse tänavu Euroopa vabatahtliku tegevuse aastat.