Esmaspäeval toimub Rakveres noore kodaniku päev

Tallinna Ülikooli Rakvere Kolledž korraldab koostöös Rakvere Linnavalitsuse, Rakvere Töötukassa, Kaitseliidu Viru maleva ja Lääne-Viru Maa-arhiiviga esmaspäeval, 28. novembril noore kodaniku päeva Rakvere koolide 9. ja 12. klasside õpilastele ning Rakvere Kolledži I ja II kursuse üliõpilastele.

Noore kodaniku päev algab kell üks päeval loenguga, kus kodanikuks olemise väärtustamisest räägib Sulev Valdmaa Jaan Tõnissoni Instituudi kodanikuhariduse keskusest.

Peale loengut toimub viktoriin, kus 6-7-liikmelised võistkonnad võistlevad parema põhiseaduse tundmise peale.

Järgneb võistkondlik linnamäng, kus võistkonnad peavad linnas asuvates ametiasutustes täitma blankette jm formulare. Rakvere Linnavalitsuses tuleb võistlejail täita kaks enam kasutatavat avaldust: sünnitoetuse avaldus ja avaldus lapse lasteasutuse vastuvõtmise kohta.

Kell 16 tunnustavad linnapea Andres Jaadla ja abilinnapea Ain Suurkaev parimaid võistkondi.

Kodanikupäeva lõpetab Kodaniku Kook ja kuum tee.