Tartu raekojast saab taas advendikalender

Advendiajal muutub Tartu raekoda taas suureks advendikalendriks, mille akende avanedes saab igal jõulukuu õhtul kuulata muinasjuttu. Raekoja platsile pandud suurelt ekraanilt näeb meenutusi Tartus aasta jooksul toimunud sündmustest. Antoniuse Talveõues avatakse uisuväli.

„Eelmisel aastal osutus raekoja advendikalender oma muinasjutuõhtutega nii populaarseks, et otsustasime sellega ka tänavu jätkata. Lisaks pannakse raekoja platsile üles piparkoogimaja ja karussell ning suur ekraan, millelt hakatakse igal õhtul näitama filmimeenutusi möödunud aastal Tartus toimunud sündmustest,“ rääkis Jõululinn Tartu 2011 projektijuht Aile Parmsoo.

Alates 1. detsembrist hakkavad igal õhtul kell 18 suurelt ekraanilt kõlama muinasjutud, mida loevad ette Tartu näitlejad.

Lisaks pühapäevastele advendiküünalde süütamistele, töötubadele, jõululaadale, talvisele tantsupeole, puuteotriatlonile ja teistele Tartus traditsiooniks saanud jõuluüritustele pakub Jõululinn Tartu tänavu mitmeid uusi ja põnevaid üritusi. Sel pühapäeval avatakse pärast advendiküünla süütamist pidulikult Antoniuse Talveõues uisuväli, mis on lahti iga päev ja iga ilmaga. Talvisel pööripäeval, aasta pikimal ööl, näeb raekoja platsil tuleetendust „Valguse poole“.

Esimese advendiküünla süütavad Tartu linnapea Urmas Kruuse ja Tartu Pauluse koguduse õpetaja Joel Luhamets raekoja platsil 27. novembril kell 16.00. Ka järgmised advendipühapäevad algavad kell 16 advendiküünla süütamise tseremoonia ja ühislaulmisega, millele järgneb rongkäik töötubadesse.

Jõululinna üritused kulmineeruvad jõululaupäeval, mil pakutakse Peipsimaa maitseelamuste suppi ja kuulutatakse välja jõulurahu.

Jõululinn Tartu alustab 27. novembril. Programmi ja erinevate jõuluootusaja sündmustega saab lähemalt tutvuda kodulehelt http://joululinn.tartu.ee.