Eesti parim koolisöökla asub Harku vallas

Möödunud nädalal Tallinna Toidumessil peetud konkursi “Parim koolisöökla” finaali võitis Vääna Mõisakool, keda esindasid kooli tublid kokad Jaanika Rist ja Katrin Noodapera. Finaali jõudis ka Tabasalu Ühisgümnaasium.

Finaalis osalenud seitsme kooli kokad pidid etteantud aja, s.o 2 tunni ja 20 minuti jooksul valmistama kolm rooga – tavapärase koolilõuna ehk supi ja magustoidu, mida reaalselt ka koolis pakutakse ning lisaks uuendusliku kala-köögiviljaroa omal valikul.

Toiduasjatundjatest koosnev žürii hindas kokkade professionaalsust, hügieeninõuete täitmist, toiduvalmistamise protsessi, roogade välimust, maitset ja serveerimise temperatuuri, samuti roogade omavahelist sobivust ning toitainelist koostist. Kala-köögiviljaroa juures jälgiti lisaks ka innovaatilisust, võimalikku populaarsust õpilaste seas ja roa reaalse valmistamise võimalust koolisöökla tingimustes.

Žürii esimehe, restorani C´est La Vie peakokk Vello Kivibergi sõnul oli võistlus pingeline ja tasavägine. „Finaalikohta olid kõik road väärt. Parima supi tegid Vääna Mõisakooli kokad, parim magustoit oli Tabasalu Ühisgümnaasiumi ahjus küpsetatud õunad meekastmega. Uuendusliku roa eest sai kõrgeimad punktid Valga Põhikooli lõhe-köögiviljavormiroog.“

Share via
Copy link
Powered by Social Snap