Täna selgitatakse Eestimaa parimad skaudid

Täna selguvad selle-aastased kangeimad skaudid. Harjumaal peetavatel  Anton Õunapuu karikavõistlusel on auhinnaks õunapuust valmistatud rändkarikas. Võistlus toimub välitingimustes ja neljaliikmelistel võistkondadel on kaasas oma matkavarustus, et umbes neljatunnisel jõukatsumisel erinevaid ülesandeid lahendada.

Võistluse seekordne eestvedaja on Aat Sarv Vana-Harju Skautide Malevast. Korraldajate poolt on osalejatele ka üleskutse kasutada võimalusel ühiskondlikku transporti, et vähendada nende ökoloogilist jalajälge. Eelmisel aastal ja ka mõnel varasemal on õnnestunud karikas koju viia Kõrvemaa skautidel.

Karikavõistluse korraldaja Aat Sarv: „Õunapuu on ju viljapuu ja ma loodan, et karikavõistlusel saame näha õpitud oskuste vilju ja kogeda mõnusaid elamusi!“ Esimene Õunapuu karikavõistlus toimus 2003. aastal Tallinnas.

Skautluse üks põhieesmärke on pakkuda noortele mitmekülgset nii mängulist, seikluslikku kui uusi kogemusi andvat tegevust. Eesti Skautide Ühing on rahvusvaheline noorteorganisatsioon, mille liikmeskonda kuuluvad nii poisid kui tüdrukud alates 6. eluaastast. Skaute on Eestis ligi 1500 ja maailmas pea 32 miljonit.