Sel nädalal on Paide linna 720. juubeliaasta kulminatsioon

28. septembrist kuni 1. oktoobrini on Paide linn suures peohoos ja tähistab oma 720. sünnipäeva. Kuivõrd iga on juba väga soliidne, ei saa sünnipäevalaps oma tähtpäeva lasta mööda suurema möllu ja mürtsuta.

Juba 28. septembri õhtutundidel algusega kell 19 toimub Paide raehoones linna sünnipäevale pühendatud kontsert „Pühendus Paidele“, kus astuvad üles kaunikõlaline sopran Pille Lill ühes keelpillikvartetiga Presiozo. Esmaettekandele tuleb ka Paide helilooja Aaro Pertmanni poolt spetsiaalselt Paide linna sünnipäevaks loodud laulutsükkel. Üritus on kõigile tasuta.

30. septembril ootatakse aga kõiki kell 18 Paide kultuurikeskusesse pidulikule juubeliaktusele „Paide 720“ saama osa võrratutest muusikalistest ettekannetest ning kaasa elama Paide linna 2011. aasta aukodaniku väljakuulutamisele ning linna vapimärkide ja tänukirjade üleandmisele.

Oktoobri esimesel päeval annavad linna juubeli puhul tõelise galakontserti Ivo Linna, Koit Toome, Gerli Padar ja Lauri Lugu. Galakontsertil esinejatest uhkemaks võib aga lugeda loomingut, mis ettekandmisele tuleb. Kontserdi jooksul esitavad artistid Hando Runneli ja Priit Aimla tekstidele loodud muusikat. Kontsert toimub Paide spordihallis kell 19. Kuni 26. septembrini on võimalik osta pileteid soodushinnaga 6 eurot ning alates 26. septembrist maksab pilet 8 eurot.

Sünnipäevanädala raames võib linnapildis näha ka mitmeid toredaid üllatusi.

Allikas: Lauri Talumäe