Raadile kerkib ühe päeva muuseum

Eesti Rahva Muuseumi Raadi mõisapargis sünnib 18. septembril uus muuseum – Muuseum Üheks Päevaks. Kõik, kes on tegelnud kogumisega või kellel leidub kodus mõni põneva looga ese, on oodatud seda Raadile eksponeerima ning muuseumi kujundamises kaasa lööma.

Maailm on täis lugusid ja lugudega seotud esemeid. Eesti Rahva Muuseum kutsub üles näitama ühepäevasel väljapanekul olulisi esemeid ja jutustama nende lugusid – mida olete kogunud või miks on mingi ese teile, teie perele või sõpradele tähtsaks saanud.

Ainukordses muuseumis toimub ka kultuuriprogramm, kus esinevad vanu instrumente armastavad muusikud. Vaiko Epliku pillikogu kõlavärve võib kuulda kõigil tema plaatidel; väga pikka aega on Tõnis Mäe saatjaks olnud J. Hermann – üle 90aastane pianiino. Muusikat leiab aga ootamatutestki paikadest – nii paneb Peeter Rebane Eesti Rahva Muuseumi vaibad laulma.

ERMi töötajatelt saab küsida nõu, kuidas hoida esemeid nii, et need ka üle aastate säiliksid. Samuti tutvustame viimase aasta jooksul muuseumisse saadetud lugusid. Avaneb erinäitus muuseumi isikukogudest. Söögi eest hoolitsevad kirega toiduvalmistajad.

Lisainfo ja eelregistreerimine:
• koolidele, üksikosalejatele: Jaanika Jaanits (jaanika.jaanits@erm.ee, tel 735 0428)
• kogujatele: Ülle Jäe (ulle.jae@erm.ee, tel 735 0407)
• maakonnamuuseumid: Eva-Kaia Vabamäe (eva-kaia.vabamae@erm.ee , tel 731 1455)

Share via
Copy link
Powered by Social Snap