Laupäeval peetakse Narvas suvelaata

Narva kutseõppekeskus koostöös Narva linna ja Narva muuseumiga korraldab laupäeval, 27. augustil kümnendat korda Narva kindluse sisehoovis traditsioonilist Narva suvelaata.

„Meie kooli korraldatavad laadad on Narva ja linna külaliste jaoks saanud tuntud kaubamärgiks, mis toovad kindlusehoovi tuhandeid külastajaid,” ütles Narva kutseõppekeskuse direktor Margus Ojaots. „Laada korraldamine annab paljudele õpilastele võimaluse selle ettevalmistamisel ja läbiviimisel osaleda,“ lisas Ojaots.

Suvelaadal on väljas ka Narva kutseõppekeskuse telk, kust jagatakse informatsiooni õppimisvõimaluste, eelkõige täiendõppevõimaluste kohta.

Kuuendat aastat toimub Eesti Barbecue Assotsiatsiooni eestvedamisel võistlus kokanduserialade õpilastele erinevatest Eesti ametikoolidest, seekord siis „Barbecue Junior 2011“. 2010. aastal võitis Tartu kutsehariduskeskuse võistkond.

Terve päeva kestab meelelahutusprogramm: esinevad erinevad kollektiivid Narvast, Ida-Virumaalt ja Tallinnast. Tegevust jagub nii täiskasvanutele kui ka lastele. Päevajuhiks on Ilja Golomb.

„Registreerunud osalejaid-kaubapakkujaid on juba üle 200,” ütles Narva kutseõppekeskuse arendusosakonna peaspetsialist Ander Sile. „Suurt huvi on meie laat sellel aastal äratanud käsitöö ja toiduainetega kauplejate seas Lätist. Paistab, et laada edu hakkab laienema väljaspoole Eesti piire,” lisas Sile.

Narva suvelaat toimub laupäeval, 27. augustil kell  9-17.00 Narva linnuse sisehoovis. Sissepääs suvelaadale on tasuta.