Nädalavahetusel toimub Põlvas pillipidu Harmoonika

Pillipidu Harmoonika näitab, et lõõtspill on ka noorte inimeste pill. Juba sellel laupäeval, 13. augustil 2011 toimuval lõõtspillipeol Harmoonika näitavad noored oma lõõtspillimängu oskusi.

Lõõtspillipeo Harmoonika õhtujuht-lavastaja Ain Mäeots sõnab, et osalevates kollektiivides on palju noori. „Lõõtspill pole mitte mingi vanemate inimeste ja eelmise või üle-eelmise sajandi asi. See on äärmiselt elus, huvitav ja kaasaegne muusikariist. See on muusikariist, millel on oma hing.” Mäeots kinnitab, et pilli hing tuleb läbi esinejate ka kontserdil välja. Lõõtspillipeo raames avatakse pealtvaatajatele lõõtspilli erineva kandi pealt – vestlused esinejatega toovad lõõtspilli olemuse publikuni. Pillipeo raames esinevad nii algajad mängijad kui ka nn „lõõtsakuningas” Juhan Uppin, aga ka ansambel „Heino Tartes ja sõbrad”. Eraldi etteaste teevad ka noored lõõtsamängijad Toomas Ojasaar, Henrik Hinrikus ning Kristi Kool.

Et lõõtspill on inimestes väga suurt huvi tekitanud, soovibki pillipidu seda huvi edasi kanda ning lõõtspilli inimestele veel lähemale tuua. Harmoonika on eriline lõõtspillipidu, sest koos mängivad üle 40 lõõtsamängija – sellist koosmängimist juhtub folklooriajaloos esimest korda.

Lisaks toimub 13. augustil Põlva linnas mitmeid lõõtspilliga seotud tegevusi:
Kell 12-14 on Põlva keskpargis kõigil huvilistel võimalik lõõtspilliga tutvust teha (õpituba juhib Heino Tartes).
Kell 14 toimub lõõtsaetteaste Põlva Edu keskuses.
Kell 15 toimub lõõtsaetteaste Põlva keskpargis.
Kell 16 kontsert Põlva Maarja kirikus muusikapooltund “SÜDAME SUVI”. Kauneimaid klassikalisi laule esitab sopran Laili Jõgiaas. Orelil Anna Humal. Kontsert on tasuta!
Kell 17.30-18.15 – Rapla segakooride ja tantsurühma esinemine Swedpanga ees.
Kell 18.30 alustab Põlva keskpargist rongkäik peopaika järve kaldal.
Kell 19 algab pillipidu Harmoonika.

Pillipidu Harmoonia korraldavad Põlva linn, Põlva Muusikakool ja MTÜ Lõõtspilliselts. Sündmust toetavad Kultuuriministeerium ja Põlvamaa Omavalitsuste Liit. Põlva linn kuulub Eesti kultuurilinnade võrgustikku ja Harmoonika on osa Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmist.

Lisainformatsioon kodulehelt!