Otepää käsitöölaat läks igati korda

7.augustil toimus Otepääl Kultuurikeskuse pargis traditsiooniline rahvamuusikapäev ja käsitöölaat. Käsitöölaada avas vallavanem Andres Visnapuu.

Laada peakorraldaja Otepää Naisseltsi esinaise Riita Aaderi kinnitusel läks laat igati korda – palju oli nii laadalisi kui ka müüjaid. “Tänan kõiki laadamüüjaid osavõtu eest, tänan kõiki esinejaid, eriliselt tänan Otepää Noortekeskuse noori, kes võtsid oma etteastet väga tõsiselt ja valmistasid ette väga toreda moeshow,” rääkis Aader. Aader tänas ka neid, kes aitasid laata korraldada (Eesti Kultuurkapital, Kohaliku Omaalgatuse Programm, Otepää Naisselts ja Otepää Kultuurikeskus) ja Otepää vallavalitsust vastutulelikkuse ja heatahtliku suhtumise ning osutatud abi eest.

15. korda toimunud Otepää rahvamuusikapäeval ja käsitöölaadal esinesid mitmed Otepää kollektiivid – rahvatantsu segarühm Nuustaku, naisrühm Nuustaku ja Nuustau noored, naisrühm Vesiroos, ansambel Relami, eakate rühmad Tantsurõõm ja Laulurõõm, rahvamuusikud Merle Soonbergi ja Margit Tali ja rahvamuusikaorkester Lille Tali juhendamisel, Otepää Noortekeskus ja Pühajärve Puhkpilliorkester. Päeva juhtis Alar Haak. Külalisena esines Lõuna-Eesti Pimedate Ühingu puhkpilliorkester Fööniks solistidega.

Laadalised said vaadata mitmesuguseid näitusi – Ehteaasta 2011 näitust, Põltsamaa roosiaia näitust, Pimedate Ühingu näitust vitspunutistest ja kohalike meistrite näitust “Kodukandilood”. Lapsed said osaleda võistlusmängudes ja paljudes huvitavates õpitubades.

Nagu tavaks, valiti ka sellel aastal välja parimad laadaväljapanekud. Parimaks laada väljapanekuks rahvuslikus stiilis oli Jõgevamaa ettevõtte OÜ Isetehtu rahvariiete ainetel valmistatud lasteriided. Huvitavamaks väljapanekuks osutus Elmar Eriku puuskulptuuride väljapanek.

Monika Otrokova