Saaremaa kutsub merenädalale

29. juulil avatakse Kuressaare kultuurikeskuses Eesti tuletornide näitusega Saaremaa merenädal, mida peetakse mitmes Saaremaa vallas ja Kuressaares.

Muhus toimub lõunaranna sadama päev, kuhu oodatakse esinema Hollandi torupilliansamblit “Saendistrict Pipes and Drums”. Õhtu veedetakse külaseltsi laulude saatel lõkke ääres.

Orissaare vallas peetakse Illuka laiu päevi. Päevade käigus avatakse ajalootuba ja käsitöö töötuba. Parimad selguvad muuhulgas isevalmistatud mootorita veesõidukite rallis, ujumises, pimevõrkpallis, rahnu viskamises ja sõudmises. Päevade jooksul esinevad teiste hulgas ansamblid “Vaikust, naabrid tahavad magada”, “Boogie Company”, “Lucky Jeans”, “Kolumbus Kris”, külalisesinejad Rootsist ja kohalikud kultuurimaja tantsu- ja laulutrupid.

Torgu vallas asuvas Mõntu sadamas peetakse merepäeva raames ümarlaud “Meri on, meri jääb – kas ka rannakalur?”, mis on jätk eelmise aasta ümarlauale. Räägitakse Torgu valla rannakalurite elust ja olust, kalasaakidest, seadustest ning võimalikest toetustest. Toimuvad sportlikud võistlused ja õhtul esinevad tantsuks Laur Teär ja Meelis Laido

Kihelkonna vallas peetakse rannarahva päeva Papisaare sadamas. Võimalik on osaleda ekskursioonil majakatesse, ajalookonverentsil, õpitubades. Saab sportida, tantsida, laulda, süüa ja tegevust jätkub ka lastele. Augusti alguses toimuvad pärimusmatkad Vilsandi rahvuspargis.

Salme vallas saab näha vabaõhulavastust “Läänemere isandad” ja osaleda Sõrvemaa esimesel pärimuspäeval, mis on pühendatud valla 19. aastapäevale. Avatud on nii Eesti Kirjandusmuuseumi näitus (vanad fotod, dokumendid), kui ka puuskulptuuride näitus. Toimub pärimuspäeva konverents ehk “kärajad” teemal Läänemere isandatest“ tänaseni- sörulase tee muutuvas argipäevas. Lapsed saavad toimetada lastenurgas ja huvilised osa võtta erinevatest töötubadest.

Kaarmas peetakse piknik-lõkkeõhtut vana Merekaru Valter Nuumi ja vestluspartner Aare Lainega, Lümandal toimub Jüri Homenja kontsert ja Saaremaa merenädala lõpetavad Kuressaare 15. Merepäevad Raiekivi säärel.

Täpsema Saaremaa merenädala ja Kuressaare merepäevade kava leiab siit.