Laiska peremeest märkavad ka herilased

Herilasepesa vikatil

Üks Võrumaa talumees märkas sel nädalal kuuri minnes, et herilased on ta vikati külge pesa teinud. Ju oli tegu vihjega, et aeg on vikat varnast võtta ja niitma hakata.

Tegelikult on talumehel suur heinamaa juba niidetud, aga selleks kasutati niidukit ja murutraktorit. Võib olla protestisid herilased sel moel hoopis kaasaegsete niitmisvahendite vastu, seda ei osanud talumees herilastelt küsida.

One thought on “Laiska peremeest märkavad ka herilased”

 1. Minu toas ehitasid herilased pesa kardinapuu külge.
  Käisid akna vahelt sisse-välja.
  Pesa alla pidi toppima karbi, kuna nad ajasid välja sodi.

  Kuna toas oli soe ja kuiv, oli pesa lennuava nii suur et nägi vabalt pesa sisemust.

  Kui pesa suuremaks kasvas, pidi pesa lahti lõikama ja pabeririba otsa rippuma kleepima, alguses oli herilastel pesa leidmisega raskusi, aga küll selle veidi allpool oleva pesa üles leidsid. Kui pesa veelgi kasvas, siis tuli pabeririba pikendada.

  Et herilasi mitte ärritada, sai aken kinni tõmmatud, kõik välja tahtvad herilased kokku korjatud, teise toa aknast välja visatud, siis nad kõik sumisesid akna taga ja üritasid sisse saada. Kui pesa herilastest tühi, siis võis sellega vabalt tegutseda.

Kommenteerimine on suletud.